sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Mummi ja minä siivotaan!


Ihana syksy saa aikaan sen, että kodissakin haluaa tehdä pientä muutosta. Vaihdetaan verhoja ja muita tekstiilejä, kaivetaan kynttilöitä kaapeista ja tuodaan varpuja maljakkoon. Minä olen semmoinen hieman siivoushullu tapaus. Mielestäni on aivan mahdotonta tehdä tätä pientä kodinmuutosta ilman siivousta. Puunaan jokaisen paikan ja järjestän tavarat niille kuuluville paikoille ja vasta sitten on lupa laittaa ikkunoihin puhtaat uudet verhot, silittää tyynynpäälliset ja sytyttää kynttilät lyhtyihin ja juoda kupponen kuumaa kahvia viltin alle kääriytyneenä.

Koti on minulle se kaikista tärkein paikka. Suorastaan pyhä. Täällä minä rentoudun ja suljen muun maailman välillä kokonaan pois. Elän lasteni kanssa omassa suloisessa kuplassani. Olen melkoinen tavaran keräilijä, mutta kaikelle on oma paikkansa. Kodissani saa näkyä myös elämä. Tämä ei ole mikään näyttelytila. Täällä värit räiskyvät ja voi upottautua istumaan riipputuoliin. Rakastan leikkokukkasia, viherkasveja ja kynttilöitä.

Siivous siinä missä muutkin tärkeät jutut opitaan syntymäkodissa. Kaikki sukuni naiset ovat kovia siivoamaan ja niin olen minäkin. Kodin tuoksut ovat tärkeä asia. Rakastan sitä, kun koti tuoksuu puhtaalle pyykille. Valitsen tarkkaan myös tuotteet millä kotiani siivoan. Kotimaiset Mummi ja minä -pesuaineet tuoksuvat ihanalle! On ilo siivota, kun koti tuoksuu polkkakarkille, sitruunasoodalle tai mansikkamarengille. Ajattele jos kodissasi räjähtäisi iloinen lakritsipommi? Kotimaisuus on aina hyvä juttu, mutta tämän lisäksi Mummi ja minä -pesuaineet ovat ekologisia ja turvallisia! Ja mikä parasta yhtään tuotteissa käytettävistä raaka-aineista ei ole testattu eläinkokeilla!! Minuun vetoaa myös tuotteiden hauska ulkonäkö. Siivoussuihkeet, astianpesuaineet, yleispesuaineet ja käsienpesunesteet pitää ilolla esillä sillä ne sulostuttavat keittiötä. Hyvinvoinnin tavaratalosta voi kätevästi tilata näitä söpöläisiä.




Siivotaan ja kahvitellaan. Nautitaan palanen mummon omenapiirakkaa.

1 Kananmuna
0,5 dl sokeria
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniliinisokeria

Noin 3 kpl omenoita
2 rkl sokeria
0,5 tl kanelia
Hasselpähkinärouhetta

Sekoita rasva ja sokeri tasaiseksi. Lisää muna. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan. Lisää täyte. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 30 min. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kera.

Yhteistyössä Always somewhere else & Mummi ja minä

4 kommenttia:

  1. Yritän opetella siivoamaan, sillä tuntuu että olen missannut sen geenin. ;) Kaapista löytyy myös Mummi ja minä yleispuhdistusaine, jota voi käyttää myös pyykinpesuun. Ihana purkki, josta tulee hyvälle mielelle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle kerran sanoi yksi ystävä, että siivoa vähemmän ja elä enemmän..kolahti. Lasten myötä on tullut tietty rentous. Toki tykkään siivota yhä, mutta siedän nykyään paremmin myös sotkua. Meidän kodinhoitohuone on täynnä pyykkikasoja, mutta totean vain, että ainakin pyykki on puhdasta. Hih. Syksyä sinulle!!

      Poista
  2. Oi, nuo Mummi ja minä-tuotteet on superihania! Meillä on ollut niitä myös välillä. Ne tuoksut on niin raikkaita ja herkullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis eikös ole ihania. Ja iso plussa siitä, että niitä ei tarvitse piilottaa näkyvistä. Minusta nuo pullot on niin hauskan näköisiä. Ja tosiaan pienet ilot..niitä on arki täynnä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.