tiistai 9. tammikuuta 2018

Tuunaa jouluvalot


Joulun jälkeen koti tuntuu usein hieman synkälle. Kauniit koristeet on pakattu vuodeksi varastoon. Joulukukat ovat kukkineet ja kuihtuneet. Kuusi nököttää pihamaalla ja odottaa pois viemistä. Minulla usein mieli laahaa vähän maassa ja kotikin kaipaa selvästi jotakin piristettä. DIY-projektini ovat hieman muuttaneet muotoaan. Usein huomaan ratkaisevani tuunaamisella jonkin pulman tai jatkan erilaisten tavaroiden käyttöikää. Seuraavassa vinkki teille ikuisille jouluihmisille.

Joulukoristeet ovat kerrassaan ihastuttavia. Jostakin syystä juuri jouluvalot ovat syystä tai toisesta erittäin helposti rikki menevää sorttia. Välillä tuntuu, että valot kestävät juuri ja juuri yhden joulukauden yli. Juhlapyhien jälkeen käsissä on sekalainen joukko johtoja, jotka joutavat pois. En toki kehoita säästämään ihan kaikkea, mutta toisinaan voi olla paikallaan säästää joitakin osia koristevaloista. Välillä nimittäin käy niin, että joko osa koristeista rikkoutuu tai itse valosarja tulee tiensä päähän, jolloin koristeet ovat vielä ehjät. Olen muutaman kerran nyt vaihtanut ehjät koristeet toiseen valosarjaan ja saanut näin lisää käyttöaikaa jouluvaloille.


Mitä tehdä jos käsissä on valosarja ilman koristeita. Mahdollisuuksia on monia. Voit helposti askarrella, koristepaperista/tapetinpaloista uudet pikkuiset varjostimet valoille. Kokeile ihmeessä myös kauniita muffinssivuokia varjostimina! Jos olet kätevä käsistäsi, niin voit taitella herkät origamit koristamaan valoja tai niputtaa höyheniä kauniiksi tupsuiksi. Voit myös valita minun tavallani helpon ja nopean konstin eli pujotella runsaasti helmiä lankaan ja kieputaa ne valosarjan ympärille. Miltäs kuulostaa? Valosarja ei enää edes näytä jouluiselle ja voit ripustaa sen lastenhuoneeseen yövaloksi tai lasipurnukkaan tuomaan iloa ja tunnelmaa. Annetaan värien loistaa!!

2 kommenttia:

  1. Kiva idea! Kiitos tästä inspiksestä ja mukavaa iltapäivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos. Tosi kiva kuulla, että pieni postaus innosti!! Parasta palautetta! Hyvää tiistain jatkoa sinulle!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.