perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kodin uudet tuulet


Minimalismi on ollut pinnalla jo tovin. Elämäntavassa on jotakin kovin kiehtovaa. Tilan ja elämän hallintaa. Järjestystä. Olen itse aina rakastanut tavaroitani ja ollut hyvin kiintynyt niihin. En osaisi nähdä kotiani tai vaatekaappiani kovin puhtaasti tätä tyylisuuntaa noudattavana. Haluaisin silti olla salaa minimalisti minäkin. Ihailen sitä miten elämäntapaa noudattavat osaavat nähdä olennaisen. Ja onhan siinä nyt oltava jotakin perää, että ihminen on onnellisempi vähemmän tavaran keskellä.

Pieni matkani lähemmäs tätä suuntausta on alkamassa. Olen jo pitkään tiedostanut sen, että liika tavara häiritsee minua. Tavarat suorastaan kaatuvat päälleni, kun avaan kaapinoven. Vintti on jo pitkään toiminut lähinnä varastona. Työhuoneeni peittyy epäjärjestyksessä oleviin kasoihin. Yritän saada talon hallintaani. Laitan tavaroita kierrätykseen ja roskalavalle. Järjestän kaiken uudelleen. Aikaa tähän kaikkeen menee ikuisuus, mutta olen ottanut itselleni käyttöön pienoisen palkintojärjestelmän. Olen luvannut, että urakan päätteeksi saan hankkia kotiin muutamia semmoisia juttuja, mistä olen jo pitkään haaveillut. Vauhdittaakseni projektia kirjoittelen tietysti myös tänne blogin puolelle kuinka edistyn.

Olen aloittanut projektin makuuhuoneen kaapeista. Järjestänyt vauvalle pieneksi jääneet vaatteet säilöön, käynyt läpi myös omani ja mieheni vaatekaapit. Kaikki turha on laitettu kierrätykseen. Ehdin katsastaa myös liinavaatekaapin. Totesimme yhdessä mieheni kanssa, että liinavaatteita on hurjasti, mutta käytämme aina vain samoja. Päädyimme laittamaan pois osan liinavaatteista ja samalla laitoimme ostoslistalle muutaman uuden lakanan parisänkyyn ja yhdet pussarit koko porukalle. Selkeä päätös. Uusi suunta. Ympäröimme itsemme vain semmoisilla asioilla, joista todella tykkäämme.

Katsotaan miten tämä vaikuttaa elämäämme. Seuraavaksi käymme läpi keittiön sekalaiset muovikipot, lasten lelut, käytävän kaapit ja vintin. Mietimme samalla kuinka voisimme tehostaa säilyttämistä. Onko kenties tarpeen vaihtaa hieman järjestystä. Ja hauskintahan tässä on se, että tätä tehdään yhdessä. Onhan kotikin yhteinen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.