torstai 24. maaliskuuta 2016

Ruoho vihertämään


Tänä vuonna oli ajatuksena kylvää raeruoho vanhaan kakkuvuokaan. Lähdin sellaista kirpputorilta metsästämään. No tietysti kävi niin, että vastaan ei vain tullut oikeanlaista kakkuvuokaa. Seuraavaksi ajattelin, että tuunaan vanhoista valkoisista Arabian keittolautasista koristeteipillä viljelyyn sopivat alustat. Totesin, että lautaset eivät olleet kovin syviä. Hylkäsin ajatuksen ja rupesin käymään läpi kierrätykseen meneviä lasitölkkejä. Sain ajatuksen.

Lasipurkkien käytössä ei sinänsä ole mitään mullistavaa ja uutta. Jotakin hauskaa ja erikoisempaa saa aikaan sillä, että valitsee tavallisten pilttipurkkien sijaan mahdollisimman korkeita lasipurkkeja. Näin ruoho pääsee kasvamaan todella pitkäksi. Ruohoa ei myöskään tarvitse leikata kovin usein. Jee. Iloa pienestä. Purkkien koristeluun käytimme esikoisen kanssa tarroja, koristeteippiä ja raffinauhaa. Lisää Pääsiäisen tunnelmia löytyy Instagramin puolelta. Blogin puolella on tulossa messulippujen arvontaa, joten pysy matkassa mukana!


6 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä:) Mä laitoin joskus oikein isoon lasiseen purkkiin ruohoa pohjalle kasvamaan ajatuksena ettei pienet kädet pääse nyhtämään kasvavaa ruohoa. Lapsi ei päässyt käsiksi mutta kissan käpälät oli tarpeeksi pitkät levittämään mielenkiintoisen asetelman multineen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Ihanat kissat. Olin ihan unohtanut tuon, että kissat tosiaan innostuvat ruohosta. Pääsiäisen jälkeen oli aina kiva antaa ruoho kissalle mutusteltavaksi. Meidän kissa oli niin kiltti, että ei paljon hyppinyt ja kiipeillyt. Rakas Roopeni.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Ei paljon tarvikkeita tai aikaa tuhraantunut. Nyt on hieman kadoksissa se semmoinen suberDIYhirmu. Hih. Vitsojenkin kanssa tuli aivan hiki otsalle. Johtuu varmasti tästä vilustumisesta. On vain tehot poissa. Vintissä on kaikki koristeetkin vielä. Oi, voi.

   Poista
 3. Ihana idea ja toteutus! Minulla on ruohot kasvamassa vanhoissa juomalaseissa, mutta ensi vuonna voisi hyödyntää näitä lasipurkkeja. Vaikka laitoin ruohot normaalia myöhemmin kasvamaan, niin ehtivät rojahtaa liian pitkiksi jo nyt. Leikkaaminen on aina vähän tylsää :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän ensi vuodeksi metsästää sitä täydellisesti patinoitunutta kakkuvuokaa. Hih. Jos sattuu lykästämään, niin istutaan siihen tässä välissä uusia pikku kaktuksia.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.