keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Miljoona linnunpönttöä


Oma piha oli joskus vain kaukainen haave. Ihastuimme kovasti nykyisen talomme pihaan. Ostimme talomme marraskuussa ja lumi peitti silloin kaiken alleen. Pihan suuri koko kuitenkin vakuutti. Ajattelin, että keväällä varmasti piha täyttyy vanhoista perennoista ja mitä kaikkea sitä nyt vanhan rintamamiestalon pihalla kasvaakaan. Keväällä huomasimme, että piha olikin melkoisen tyhjä. Roskaa kyllä löytyi ja sitä siivosimmekin pois tontilta melkoisesti. Edelleenkään pihaltamme ei löydy mitään ihmeellisiä istutuksia tai rakennelmia. Muutama vanha omenapuu ja iso vaahtera keskellä pihaa. Tonttia reunustaa pitkät koivut. Puut ovatkin parasta koko tontilla. Halua olisi suunnitella ja tehdä, mutta aikaa on juuri nyt liian vähän. Piha on odottavassa tilassa.

Onneksi pihasta voi nauttia myös muuten. Isolle nurmikolle laskeutuu välillä lintuparvia ja pihapiirin pöntöissä on kuhinaa. Oravat kipittävät pitkin aitoja. Lasten kanssa on ollut kiva seurata pihan elämää. Linnut laulavat ja tuulikellot soivat. Ja kyllähän piha on toimittanut monesti myös terapeutin virkaa. Porstuan rappusilla on istuttu monesti kahvikuppi kädessä mietiskelemässä milloin mitäkin pulmaa. Seisty keskellä pihamaata esikoisen höyrytessä ympäriinsä. Nukutettu kuopusta vaunuissa. Päätä on puristanut paljon vähemmän raikkaassa ilmassa (hih). Oma piha on rakas, vaikka emme juuri nyt pysty panostamaan siihen täysillä. Ideoita kerään silti talteen ahkerasti. Ja pieni pala kerrallaan pihastakin tehdään meidän näköisemme. Olen luottavaisella mielellä.

Appi oli tehnyt pihan puihin pari uutta linnunpönttöä. Ihaninta oli, että pönttöihin oli merkattu lasten nimikirjaimet. Esikoinen oli heti kovin innostunut saamaan oman pönttönsä puuhun kiinni. Tuumasta toimeen. Heti oli uusien pönttöjen kimpussa uteliaita pikkulintuja. Mies rekisteröi linnunpöntöt Miljoona linnunpönttöä (by Yle Luonto ja yhteistyökumppanit) -kampanjan kotisivuilla. Lähtisitkö sinäkin mukaan?
Juuri nyt flunssa käy koko perhettä lävitse ja takana on jo muutamia pakollisia sisäpäiviä. Haluaisin kovasti ulos, mutta vielä pitää malttaa sairastaa. Keväinen aurinko on melkoisen kirkas. Tarvitsee kaivaa aurinkolasit esille. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihana idea - nimikoidut linnunpöntöt :)

  Kotipihaan en viitsi linnunpönttöjä laittaa, kun en halua kissalle kattaa buffetpöytää. Mutta mökille pitäisi uusia pönttöjä, joten voisikin tehdä muutaman uuden ja rekisteröidä ne sitten.

  Aurinkoa päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin todella ihana ja koskettava idea papalta. Pikkuisille omat linnunpöntöt. Aurinkoa myös sinne ja hyvää alkanutta viikkoa.

   Poista
 2. Ihana ajatus tehdä jokaiselle lapselle oma linnunpönttö! Meillä isäni on tehnyt meidän mökkitontillekin pönttöjä ja ilmoittanut ne tuonne :).

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.