keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Helpot Valkosuklaapikkuleivät


Meillä kukkii jo kielot. Ihanaa. Kielojen kaveriksi olikin hauskaa vaihteeksi leipoa valkosuklaapikkuleipiä. Nämä herkulliset keksit kuuluvat meillä arkeen ja juhlaan. Keksit valmistuvat helposti ja hetkessä. Reseptiä voi muunnella omien mieltymysten mukaan. Valkosuklaan voi vaihtaa maitosuklaaseen ja parapähkinät vaikka suolapähkinöihin. Yhtä herkullista silti.

125g pehmeää voita
125g fariinisokeria
1 vatkattu kanamuna
200g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa
125g pilkottua valkosuklaata
50g pilkottuja parapähkinöitä

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vähitellen vatkattu muna ja sekoita hyvin, joka erän jälkeen.
2. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola taikinaan ja sekoita hyvin. Hämmennä sekaan suklaa ja pähkinät.
3. Pikkuleivät leiviävät uunissa. Suosittelen laittaman 6 teelusikallista taikinaa per uunipelti. Taikinasta riittää 24 pikkuleipään
4. Paista 190 asteessa 10-12 min tai kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita. Kannattaa olla valppaana ja vahtia pikkuleipiä. Oman kokemukseni mukaan kärähtävät helposti reunoista. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen tarjoilua. 

Lämmin Pikkuleipä
Ja lasi Maitoa.
Life's Simple Things.

11 kommenttia:

  1. Nam,nämä menee ehdottomasti testaukseen!!vitsi meillä ei oo kielot vielä edes noussut maasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tiedän vain yhden kielopaikan tästä meidän läheltä ja siihen paistaa suoraan aurinko. Siksi varmaan ovat aina niin aikaisessa. Ja tosiaan pikkuleipiä kannattaa kokeilla.

      Poista
  2. Nam,nämä menee ehdottomasti testaukseen!!vitsi meillä ei oo kielot vielä edes noussut maasta:)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulta! :) Meillä myös suunnitteilla pikkuleipiä tulevaa ravintolapäivää varten. Makuina aina yhtä herkulliset suklaahippucookiet ja karpalo-valkosuklaacookiet. Myös pähkinät on ihania näissä pikkuleivissä, mutta ne päätettiin nyt jättää pois niin sopivat mahdollisimman monelle :)

    VastaaPoista
  4. Oi mitä herkkuja! Mä oon joka päivä malttamattomana odottanut milloin meidän kielot alkaisi kukkimaan, mutta ei vieläkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman auringonpaistetta, niin ne kukkivat yllättävän nopeasti. Meillä on tuossa lenkkipolun varrella tosi oiva kasvupaikka.

      Poista
  5. Pähkinä tosiaaan on semmoinen, että ihan kaikki eivät voi niitä syödä. Ihanaa tapahtumaa teille. Olisin niin mieluusti tullut maistelemaan teidän herkkuja koko perheen kanssa!!!!

    VastaaPoista
  6. Ooh. Me ollaan sellasia herkkusuita, et ei ois kannattanut lukea. ;) Pakkohan tätä reseptiä on kokeilla. Mun vakkari on kaurakeksit. Mun mies on semmonen et on katastrofi jollei illaksi ole keksejä. Aika monet kerrat oon kaurakeksejä vääntänyt puolen yön huitteilla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsuudesta on kyllä niin elävästi jäänyt mieleen mummon tekemät Hanna-tädin keksit. Parasta mitä tiedän! Palanen taivasta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.