torstai 2. kesäkuuta 2016

KonMaritusta - Yksi olkalaukku


Minä päätin aloittaa Kon Marituksen käymällä läpi kaikki kaapissani olevat laukut. Moni ystäväni on kertonut kuinka vaikeaa on luopua laukuista. Marie Kondo kehoittaa säilyttämään laukkuja toistensa sisällä. Näin säilytettynä laukut vievät vähemmän tilaa komerossa. Minä päätin luopua laukuistani kokonaan. Tästä päivästä lähtien minä pärjään yhdellä olkalaukulla, joka roikkuu aina valmiina eteisen naulakossa! Tällä päätöksellä sain kokonaisen hyllyllisen uutta tilaa vaatekomerooni.

Asusteet ovat minulle todella tärkeitä. Huomaan pienoisesti kompensoivani erilaisilla asusteilla sitä, että en juuri meikkaa. Kasvoillani nähdään usein vain ihan perusehostus. Arkimeikin ja juhlameikin välillä ei ole huimaa eroa. Lähinnä asteen tai parin ero huulipunan sävyssä. Pukeutumisessa suosin mustavalkoista ja pelkistettyä linjaa. Asusteet ovatkin olleet minulle se tapa saada särmää ilmeeseen. Oikeanlaisten vaatteiden valikoiminen on joskus haasteellista. Kengät, korut ja laukut taas sopivat aina. Laukku on naiselle tietysti se kaikista tärkein! Hyvä laukku tuo ryhtiä yleisilmeeseen. Se viimeistelee asun ja saa kantajansa tuntemaan olonsa itsevarmemmaksi.


Olen monta vuotta ajatellut, että määrä korvaa laadun. Olen helposti innostunut erilaisista laukuista. En ole käyttänyt harkintaa laukkuja hankkiessani. Kaappini hyllyllä oli rivi erilaisia laukkuja. Arkena käytin kuitenkin vain yhtä ja samaa olkalaukkua. Kyseinen laukku ei ollut erityinen suosikkini. Pussimallinen olkalaukku sattui vain olemaan ainoa laukku, johon mahtuivat kaikki tavarani. Minua pienoisesti ärsytti se miten laukku lökötti ja kaikki tavarat olivat sekaisin laukun pohjalla. Monesti kuljetan mukanani kameraa. Olen kokenut kameralaukut hieman kömpelöiksi ja kahden laukun kanniskelu taas kuvaustilanteissa aiheuttaa ylimääräistä häsellystä.


Minä valitsin olkalaukun, joka on:

Kestävä 
Laadukas
Ajaton
Tilava ja toimiva
Kaunis
Kotimainen

Suomalainen Okay´s on valmistanut suomalaisille naisille nahkalaukkuja jo vuodesta 1987. Yrityksellä on pitkät perinteet ja taito tehdä kauniita laukkuja, jotka kestävät myös kansainvälisen vertailun. Okay Style Oy käyttää tuotteissaan Italiassa valmistettua kasvisparkattua nahkaa. Valitsin itselleni mustan klassisen olkalaukun. Erityisesti pidän olkalaukun ryhdikkäästä olemuksesta ja siitä, että laukku on juuri sopivan kokoinen (32x22x11). Saan lajiteltua kaikki tavarani laukun sisälle siten, että kaikelle löytyy oma paikkansa. Irrotettava olkahihna lisää käyttömukavuutta. Tämä laukku on kuin osa minua. Olkalaukku kestää aikaa ja säilyy hyvänä ja jonakin päivänä sitä voi vielä käyttää aikuistunut tyttäreni.
Yhteistyössä MiruMaru ja Okay Style Oy

8 kommenttia:

 1. Ihana toi laukku! Kunpa mäkin pystyisin tuohon. Mulla on ihan hirveästi kaikenlaisia laukkuja ja kuitenkaan en niistä juuri mitään käytä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt tosi itsevarma olo, että näin mennään ja monta vuotta. Ei tehnyt yhtään tuskaa laittaa pois laukkuja, jotka vain nököttivät hyllyssä. Ja ilolla laitoin pois sen lököttävän olkakaukun. Hih.

   Poista
 2. Tyylikäs laukku, mutta mistä on pitsinen paitasi hankittu? Ihastuin siihen suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Paita kukallisella pitsillä on Espritin ja olen hankkinut sen Ellokselta kuukausi sitten.

   Poista
  2. Tyylikäs laukku! Kiva kun tulit takaisin kaksplussalle kirjoittelemaan :) Ihana blogi, jota aiemmin luin usein. Nyt taas seuraan aktiivisesti!

   Poista
  3. Voi kiitos. Hymy. Kiva palata. Oikein hyvää sunnuntaita sinulle!!

   Poista
 3. Mä aloitin vaatehuoneesta. Raivasin, heitin pois ja järjestin, sain 2 tyhjää hyllyä! Toi kirja puuttuu vielä, mut se ois tän kesän to do-listalla! Toi laukkujen heivaaminen ois hyvä täälläkin. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin tänään kylppärissä kosmetiikan kimpussa. Kamalasti tyhjiä purtiloita. Nyt mahtuu taas hyllyyn tavaroita, kun tuli tehtyä karsintaa. Kirja on ihan kiva tuki tähän siivoukseen ja järjestelyyn, mutta sisältää paljon myös semmoista ihan järjellä ajateltavaa asiaa. Intoa sinulle Kon Maritukseen. Edetään yksi etappi kerrallaan! Ihanaa sunnuntaita sinulle!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.