tiistai 28. kesäkuuta 2016

Midsummer 16 - Ota talteen coleslaw-salaatin ohje!


Me vietimme Juhannusta kotona. Keskityimme pihapeleihin ja hyvään ruokaan. Grilli oli ahkerassa käytössä. Sauna tuoksui mäntysuovalle ja koivunlehdille. Panostimme kiireettömyyteen. Meillä on ollut tapana viettää Juhannukset suvun kesken kesämökillä. Kuopus on kuitenkin sen verran huono nukkuja, että päätimme jäädä tänä vuonna vielä kotiin. Mökille on myös pitkä ajomatka. Ja onhan se ihan kiva välillä tehdä asioita toisin.


Ruokapöydässä on ollut tarjolla mm. erilaisia salaatteja, lämpimiä maissilastuja, kesäkurpitsaa ja hunajamelonia. Päätimme panostaa tänä vuonna myös erilaisiin makkaroihin. Oli sen verran onnistunut kokeilu, että varmasti jatkamme tätä perinnettä myös ensi vuonna. Muksutkin tykkäsivät kovasti. Makkaroiden kaveriksi valmistimme Coleslaw-salaattia. Lisänä vielä pekonia ja Paholaisen hilloa.

  
Coleslaw 

Noin 200 g porkkanaa
Noin 800 g valkokaalia
1 dl kermaviiliä
1,5 dl majoneesia
1 tl hunajaa
2 tl sinappia (meillä oli käytössä dijon-sinappi)
1 rkl sitruunan mehua
1rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa

1. Sekoita kastikeaineet isossa kulhossa keskenään.
2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat. Voit vaihtoehtoisesti leikata porkkanat kivan kokoisiksi suikaleiksi. Tämä estää salaatin liian vettymisen säilöttäessä.
3. Lisää salaattiainekset kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin.
4. Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa.


Tietysti tarjolla oli myös perinteinen mansikkakakku. Muutenkin koko viikonloppu meni vähän hullutellessa ja erityisen rennolla asenteella. Varsinkin talon Pikku Neiti on kyllä saanut kerrankin herkutella oikein kunnolla. Ja minäkin olen (paljastus) lihonut muutaman kilon. Meillä on siis ollut oikein karkkinen Juhannus.

4 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkullisile, että tässähän iskee pian nälkä! Coleslaw on kyllä ihmeellistä kesäruokaa, sillä meidän porkkanakammoinenkin ahmii sitä kuin viimeistä päivää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Minua vähän nauratti laittaa makkaroista kuvia blogiin. Eihän niistä voi saada edustavia kuvia. Tänään tehtiinkin taas mansikkakakkua. Kesällähän sitä voi syödä, vaikka joka päivä.

      Poista
  2. Oi nam! Meilläkin oli coleslawta juhannuksena. Se on parasta seuraavana päivänä... Ihan parasta! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam tosiaan. Minä yleensä jätän reilusti tilaa jälkkärille, mutta Juhannuksena tuli kyllä syötyä pääruokaa ihan huolella. Ja tosiaan olen ihan lihonut pari kiloa tässä miehen kesäloman aikana. No ei huolta. Kesällä saa vähän herkutella.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.