lauantai 5. marraskuuta 2016

Nyt on lupa fiilistellä Joulua - Esittelyssä uudet Joulukirjat!


Joka vuosi aloitan Joulun odotuksen hieman edellisvuotta aikaisemmin. Tänä vuonna olen ollut jo ihan fiiliksissä monta viikkoa. Tällä viikolla olemme saaneet maan lumesta valkoiseksi ja kuumeinen odotus sen kuin kiihtyy. Rakastan Joulua. Lasten myötä villitys on vielä kasvanut. Ripustan jo riemulla jouluvaloja pihamaalle, nautin glögiä ja pipareita, nuuskuttelen kanelitankoja, hypistelen joulukoristeita ja keitän riisipuuroa. Helpotusta Joulun ikävään tuovat Docendon ihastuttavat Joulukirjat. Ilona Pietiläisen Kaunein Joulu tarjoaa suloisia kuvia ja tunnelmia. Kirja suorastaan pursuaa ideoita. Kirja tarjoaa inspiraatiota kodin sisustamiseen, leivontaan ja kädentaitoihin. Kirjan sivuja selaillessa pääsee kurkistamaan ainutlaatuisiin joulukoteihin. Itse ajattelin kokeilla suolan kasvatusta ja tehdä maailman helpoimman kranssin. Lisäksi hankin lisää ulkovaloja!! Haluaisin luoda kokonaisen Joulumaan. Hih.





Tänä vuonna ajattelin kokeilla hieman uusia reseptejä. Emman makea Joulu tarjoaa ohjeita pieniin ja isoihin herkkuihin. Kirja inspiroi minua erityisesti panostamaan enemmän kakkujen koristeluun. Kirjasta löytyy ohjeita monenlaiseen makuun. Emma Iivanainen on kyllä melkoinen mestari. Kirjan kakut, makeiset, keksit, pullat, kääretortut ja muffinit ovat taideteoksia. Tänä vuonna meille juodaan kanelikaakaota ja herkutellaan maapähkinäsuklaakakulla.




Nyt on mahdollisuus järjestää aattona, vaikka jouluinen tietovisa. Kaikki Jouluun liittyvät faktat voit tarkistaa Tarja Tuulikki Laaksosen Hyvää Joulua -kirjasta. Kansien väliin on koottu tuhti annos tietoa ja tarinoita Joulun tärkeistä jutuista. Kuvitus on ihastuttavan nostalginen! Tiesitkö, että suklaalla täytetyt joulukalenterit keksittiin vasta 1980-luvulla? Esikuvana toimi Helsingin Fazer-kahvilan pyöreä kalenteritalo, jonka ikkuna- ja oviluukkujen takaa löytyi makeita yllätyksiä. Nyt saa Joulu tulla.


Yhteistyössä MiruMaru ja Docendo

4 kommenttia:

  1. Aivan hurmaavia kirjoja...Miten näistä voisi päättää minkä haluaisi omakseen, josko vaikka tonttu toisi...

    Suloista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tontulle ehdottomasti vinkata! Jos tykkäät enemmän leipomisesta, niin suosittelen Emman makea joulu -kirjaa. Kaunein Joulu tarjoaa myös muutamia reseptejä, mutta keskittyy enemmän sisustukseen. Hyvää Joulua -kirja onkin sitten oikean Jouluihmisen käsikirja. Kirjoista on kyllä iloa pitkäksi aikaa!! Suloista Joulun odotusta sinulle!!

      Poista
  2. Tulipa jouluinen olo tätä lukiessani, kivoja kirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan. Näiden kirjojen parissa Joulu tulee nopeammin. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.