tiistai 1. elokuuta 2017

Viikon kirpputorilöydöt


Olen luvannut itselleni, että tästä päivästä eteenpäin minulla on oikeus mennä kerran viikossa ihan yksinäni rauhassa kirpputorille. Tällä hetkellä oma aika on täysin tuntematon käsite. Aivot ja hermot huutavat, että akkuja tulisi ladata. Olen aina viihtynyt kirpputoreilla. Usein saatan palata kotiin tyhjin käsin, mutta ajatus siitä, että todellinen löytö saattaisi tulla eteen on kiehtova. Keräilen Agatha Christien dekkareita, Hollywoodin kulta-ajan näyttelijöiden elämänkertoja, peltirasioita ja retroleluja. Kotiin lähtee myös kaunista piensisustustavaraa ja kauniita tekstiilejä.

Aina ei ole ollut ajatus kohdallaan hankintoja tehdessä ja voinkin todeta, että konmarituksen myötä ostotottumukseni ovat täysin muuttuneet. En tarvitse enää kymmeniä peltirasioita. Kirjoista mukaan lähtevät vain sellaiset, jotka varmasti päätyvät lukuun. En osta enää kankaita tai muitakaan selkeästi tuunausta vaativia projekteja, koska ne jäisivät nurkkiin odottamaan ja odottamaan. Ne odottasivat tässä kohden elämää kokonaisen ikuisuuden. Seisovat projektit saavat minut huonolle tuulelle.


Tällä kertaa kelpuutin mukaani muutaman kirjan: Oma kasvioni ja Pieni vihreä kirjani. Olen innostunut lasten kanssa luonnonkukista, joten on hauskaa tunnistella pihapiirin kasveja. Osa on tuttuja kouluajoilta, mutta nimet ovat tippuneet pois muistista. Pieni vihreä kirja taas avaa ajatuksia siitä, millaisen puutarhan itselleen haluaa rakentaa. Antaako luonnon rehottaa vai pakottaako sen haluttuun muotoon. Kiinnostava ajatus minusta. En omista viherpeukaloa, mutta oma piha on minulle rakas ja teen sen minkä pystyn ja osaan. Kirjasta poimin parhaat vinkit ja laitan niitä jakoon täällä piiskuisessa blogissani.


Tällä hetkellä taloon ei tule mitään sisustuslehteä, joten mukaan tarttui heinäkuun Unelmien Talo&Koti. Siinä se on ihastuttava lehti. Miksi en tilaisi sitä itselleni? Taidan pahus sentään tilata. Löysin myös aivan ihastuttavan Form Living:n taulun, joka sopii hienosti talomme portaikkoon.  Taulun tekstikin on melkoisen ajankohtainen. Form Living:n piensisustustuotteita kelpuuttaisin kotiin tusinoittain. Lopuksi vastaan tuli vielä ihan oikea Barbie harjoineen ja kenkineen. Onhan meillä noita Barbeja, mutta pikkutyttö minussa ei voinut jättää löytöä poimimatta. Käyttekö te paljon kirpputoreilla? Mikä on paras löytö jonka olette tehneet? Minä metsästin aikoinaan pitkään ns. ompelurahia ja vihdoin vuosien jälkeen sellaisen kirpputorilta löysin. Vieläkin se talostamme löytyy.

2 kommenttia:

  1. Yhdessä vaiheessa ravasinnkirpparilla parikin kertaa viikossa - nykyään kuukausittain. Ööh paras kirpparilöytöni? Niitä on niin paljon. Pussikruunu, 30-luvun tuoli ja seinäpeili luultavasti. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kävin ennen useammin. Kipaisin läpi kaikki kotimatkani varrella olleet kirpputorit työpäivän päätteeksi, jos ei ollut kiire kotiin. Tänään sattumoisin kävin pyörähtämässä Vantaalla kierrätyskeskuksessa ja toivoin, että olisi ollut aikaa kierrellä oikein kunnolla. Kävin hakemassa hauskoja juttuja huomisiin juhliin. Piti ihan tarkistaa googlesta tuo pussikruunu, että oliko sitä mitä ajattelin. Hih.Mahtavia löytöjä. Hyvää viikonloppua sinulle.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.