lauantai 29. elokuuta 2020

Everyday Design - Kätevästi piilossa*Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys näyttelee yhä suurempaa osaa arjessamme. Välillä ihmettelen miten vähän keskustelua käydään siitä, miksi kierrätys toisinaan tökkii. Viimeistään ruuhkavuosien keskellä huomaa, kuinka pienistä asioita paisuu lopulta suuria. Parhaiten kierrätys toimii silloin, kun et joudu ajattelemaan koko asiaa, vaan kaikki soljuu arjessa ihan itsestään oikeille paikoilleen. Verenpaine suorastaan kohoaa, kun kaapin avattua kaikki kierrätykseen kerätyt lehdet kaatuavat eteisen lattialle. Kierrätettävää materiaalia kertyy pienessäkin ajassa yllättävän paljon ja sen säilyttäminen kysyy tilaa. Kukaan meistä ei halua kiikutta kierrätyspisteelle muutamaa lasipurkkia tai tyhjää maitotölkkiä kerrallaan. Haluamme viedä ison kasan ja mielellään kerran kuukaudessa. Välissä kuskaamme pantillisia pulloja. Kyse on lopulta aika isosta määrästä aikaa ja viitseliäisyyttä kiireisen arkemme keskellä.

Tilan puute näyttelee isoa osaa ongelmassa. Usein kierrätyspisteet sullotaan pieniin keittiönkaappeihin. Kierrätys on ollut pitkään asia, jonka olemme halunneet pitää poissa näkyvistä. Minä suosin ajattelua, jossa kierrätys nähdään osana sisustusta. Tätä samaa ajatusta löytyy kotimaisen Everyday Design:n:n ajattomissa tuotteissa. Esteettiset arvot kuuluvat myös kierrätykseen.  Helsinki-teline todellakin lunastaa kaikki lupauksensa.
 
Helsinki-telineeseen on saatavana juuttikasseja eri väreissä (musta, beige, luonnonvalkoinen), sekä  isoja paperikasseja (valkoinen ja ruskea). Pussin ollessa täysi, voit nostaa sen kätevästi telineestä pois ja kiikuttaa kierrätettävän materiaalin kierrätyspisteelle.Teline toimii parhaiten silloin, kun telineitä on kotona kaksi. Kahden telineen väliin saa kätevästi asetettua vielä yhden paperipussin. Näin sinulla on keräyspiste kolmelle eri materiaalille. Meillä teline toimii kierrrätyspapereiden kierrätyspisteenä ja sointuu kauniisti yhteen keittiön muun sisustuksen kanssa.Teline sopii monenlaiseen kotiin ja värivaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Telinettä voi hyödyntää myös monella muulla tavalla. Se toimii kätevästi myös säilyttämiseen: sukan kutojan lankakerät, lasten lelut tai pelihullun pelit ja ohjaimet saa helposti ja nopeasti siivottua pois vieraiden tieltä. Makuuhuoneen puolella Helsinki-teline voi kätkeä sisäänsä lukutoukan kirjapinot. Monikäyttöisyys tuo Helsinki-telineelle huomattavaa lisäarvoa. Teline on myös oiva lahja uuteen kotiin tai sisustajalle, jolla on jo kaikkea.0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.