tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kaksplussan kesäpäivä Porvoossa osa 1


Mikä on parasta helteellä? Vilpoinen merituuli tietenkin. Pääsimme paistattelemaan lämmintä kesäpäivää Porvooseen melkein koko perheen voimin. Perheen pienin jäi kotiin mummon hoiviin. Tapasimme kivan joukon Kaksplussan blogiperheitä kauniissa maisemissa. Reissun järjestäjänä toimi Porvoon mitalla bloggari. Lämmin kiitos! Voisi oikeastaan sanoa, että vasta viime lauantaina todella heräsin siihen, että kesä on täällä. Pakkasimme autoon kimpsut ja kampsut ja lähdimme ajamaan kolmestaan kohti Porvoota. Porvoo tuntuu olevan niitä paikkoja, joihin voi sujahtaa vaivattomasti ja tuntea olonsa heti kotoisaksi. Se on paljon sanottu. Yleensä en lämpene kovin helpolla, mutta Porvoossa on sitä jotakin. Se tuntuu leppoisalle ja helposti lähestyttävälle kaupungille.

Ja voi kuinka kiva päivä meille olikaan suunniteltu! Ensimmäisenä oli vuorossa risteily Royal Linen katamaraanilla. Istuimme yläkannella ja aurinkorasvalle oli todella käyttöä. Tuuli tupeerasi tukan ihan uuteen uskoon. Perheemme esikoinen sai melkoisen vierastus/vihaan tätä laivaa ja koko maailmaa kohtauksen, joka kesti melkein läpi koko risteilyn. Jokimaisemat ja kauniit huvilat vilahtelivat ohitseni, kun pidin tyttöä sylissäni ja yritin rauhoitella. Olisi ollut ihanaa keskittyä kuvaamiseen, mutta käteni olivat varatut. Hätäisesti sain muutaman kuvan otettua, mutta muuten mieheni sai hoitaa kuvauksen puolestani. Risteilyllä olisi saanut perehtyä pienoisesti myös Porvoon historiaan, mutta tytön huutaessa jäi selostukset kuulematta. Olen melkoinen historia friikki, joten minua olisi aidosti kiinnostanut kuulla mitä kaiuttimista oikein sepustettiin.

Sellaista se elämä ja reissaaminen lapsen kanssa välillä on. Koskaan ei voi tietää miten menee. Joskus sitä yllättyy iloisesti ja toisinaan taas huh, huh. Itselläni oli jo reissun alkaessa pää kipeänä ja migreeniä uhmaten lähdin matkaan. Sanomattakin on selvää, että eihän siitä mitään hyvää seurannut. Yritin pinnistellä oloni kanssa, koska halusin, niin kovasti olla mukana kaikessa kivassa ja vihdoin tavata ihmisiä blogien takana. Ja olihan myös hienoa päästä perheen kanssa yhteiseen reissuun. Miten tämä reissu jatkuu? Tuleeko pieni tyttö toisiin aatoksiin? Pysy matkassa mukana ja ota selvää.


Sykkyrällä ja mykkyrällä. Äidin TOPPI Jacqueline de Yong ja HAME Brave Soul saatu House of Brandonilta blogiyhteistyöllä.
Risteilyn tarjosi Royal Line

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.