tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kaksplussan kesäpäivä Porvoossa osa 2


Kesäinen retkemme jatkui ja saavuimme yöpymispaikkaamme Haikon kartanoon. Tämä oli minulle ja miehelleni aivan ensimmäinen kerta kartanossa, joten olimme melkoisen uteliaita näkemään kaiken mitä paikalla oli tarjota. Ulkoilualue eli 14 hehtaarin merenrantapuisto oli kyllä melkoisen upea. Voisi myös sanoa, että tämä oli perheen pienen tytön mielestä sitä reissun parasta antia. Eväslaukun kera istuimme merenrannalla pitkän tovin.

Haikon kartanon historia ulottuu vuodesta 1362 aina meidän päiviimme saakka. Uskon, että jokainen vierailija kuvittelee mielessään kartanon entiset omistajat vaeltelemassa kartanon eri huoneissa ja kenties näkevät myös monet kesät kartanossa viihtyneen taidemaalarin Albert Edelfeltin kantamassa pihan poikki maalaustelinettään. Paikka on kerrassaan kiehtova. Minä rakastan kaikkea vanhaa. Minuun vetoaa erityisesti kaikki yksityiskohdat arkkitehtuurissa ja autenttinen ympäristö. Meidän huoneemme sijaitsi kylpylähotellin puolella. Ilahduin erityisesti siitä, että kylpyhuoneesta löytyi sadevesisuihku. Muutenkin huoneemme oli todella siisti ja sisustuksessa oli käytetty ihania pehmeitä sävyjä ja seassa oli ripaus kultaa. Huoneestamme löytyi myös paksut kylpytakit ja tossut, joilla on kiva hipsutella aivan vieressä olevaan kylpylään. Itse kylpylä on japanilaishenkinen ja erilaisia altaita löytyy moneen makuun.

Sunnuntaiaamuna perheemme isäntä lähti yksin nauttimaan ihanaa ja runsasta aamiaista kartanon päärakennukseen. Minä jäin tytön kanssa huoneeseemme syömään eväitä. Tyttö ei kertakaikkisesti suostunut lähtemään aamiaiselle. Muut Kaksplussalaiset perheineen suuntasivat vielä Bosgårdin tilalle herkuttelemaan ja nauttimaan perinnemaisemasta. Me lähdimme ajamaan hieman aikaisemmin kohti kotia. Äidillä oli yhä pää kipeänä ja tytöllä melkoinen koti ikävä. Meillä ei mennyt nyt kaikki aivan putkeen. Koko reissun ajan puitteet olivat mitä upeimmat. Hieno kokemus kaikkiaan. Oman kuntoni takia monet kohtaamiset jäivät väliin ja jutut juttelematta. Pienoisesti harmittaa. Onneksi kesän mittaan on tulossa vielä uusia mahdollisuuksia nähdä kollegoja. Otetaan vahinko takaisin. Ja Dear Porvoo uskon, että mekin näemme toisemme pian uudestaan.

Majoitus kylpylähotellissa saatu blogiyhteistyö kautta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.