sunnuntai 2. elokuuta 2015

Helppo suklaakakku


Meillä juhlittiin eilen pienoisesti esikoisen täytettyä 4-vuotta ja samaan juhlahumuun myös kuopuksen ensimmäistä hammasta. Tarkoitus olisi vielä järjestää hieman isommat ulkoilmajuhlat. Odotetaan vielä hetki isän loman alkamista. Syntymäpäivänä meillä on ollut tapana, että sankari saa valita päivän menun. Pieni/Iso tyttö halusi äidin tekemää suklaakakkua ja isin paistamia muikkuja. Hih. Sankarin sana on laki. Tässä teille jakoon resepti suklaakakun tekoa varten. Todella helppo ja nopea valmistaa ja makua voi muutella marjoilla. Kokeile ihmeessä!

200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Marjoja oman valinnan mukaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota  vuoan reunat vehnäjauholla tai korppujauholla.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan.

Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele marjat taikinan pinnalle ja kaada loput taikinasta marjojen päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja marjoja. Voit halutessasi tarjota kakun kanssa jäätelöä tai kermavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista. Tulkaa sitten meidän pieniin pihajuhliin (sään salliessa), kun saadaan ne viritettyä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.