tiistai 15. maaliskuuta 2016

Keikauskakku


Tämä kakku on helppo ja nopea valmistaa. Reseptiä voi mukavasti muunnella sen mukaan mistä itse tykkää ja mitä kulloinkin on saatavilla. Minä teen kakun lähes aina luumu/kirsikka päällisellä. Äitini taas usein laittaa kakun päälle ananasta ja kirsikoita (sellaisena kakun lapsuudestani muistan). Täytyy muistaa vain laittaa reilusti fariinisokeria päälle!!Tämä ei tosin ole pakollista. Minä tykkään, kun hedelmät hieman karamellisoituvat.


4-5 omenaa
tai 8-10 luumua
1/2 purkkia kirsikoita
100 g voita
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2-3 rkl tomusokeria päälle ripoteltavaksi
Pese ja suikaloi omenat paksuiksi lohkoiksi. Voitele ja leivitä pyöreä irtopohjavuoka, joka on halkaisijaltaan noin 22 cm. Sulata voi kattilassa. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Asettele omenalohkot kehäksi voidellun vuoan pohjalle (lisää halutessasi fariinisokeria ja kanelia). Kaada taikina hedelmien päälle. Paista uunin alaosassa 35-45 min. Anna jäähtyä ja kumoa. Ripottele päälle tomusokeria (mantelilastuja).

8 kommenttia:

  1. Tulipas nätti keikauskakku :)

    Kaikki mitä oon tähän mennessä nähnyt (saanut maistaa) ovat olleet sellaisia lituskaisia ja muutenkin ei niin kivan näköisiä.

    Ihanaa iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tuija! Kiitos. Tuossa juuri kommentoinkin, että keikauskakku on varmasti eka kakku, mitä olen ikinä leiponut. Nyt se on suklaakakkujen ohella se vakio herkku juhlapöydässä. Hieman aliarvostettu kakku minusta. Ja niin herkullisen muuntautuva!

      Poista
  2. Reseptissähän ei ole lainlaan mainittu sitä fariinisokeria? Muuten vaikuttaa todella upealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Kuvasta onneksi näkee, että se ripotellaan hedelmien päälle. Ja ei ole pakollinen. Olen sen itse lisännyt, koska tykkään, että tulee semmoinen karamellinen kuorrute kakun päälle.

      Poista
  3. Tunnustan, etten ole koskaan leiponut tätä :D. Nyt on kyllä pakko kokeilla, kiitoksia ohjeesta :).

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.