keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Tuunaa vanha kirja - Vaihtoehto kalenteri tuunaukselle


Minä rakastan kirjoja. Vanhoissa kirjoissa on usein kauniita kansia. Hylättyjä kirjoja löytyy kierrätyskeskusten ilmaispuolelta, lehtiroskiksista ja ties mistä. Kirjat ovat toki tehty lukemista varten, mutta joskus niitä voi käyttää myös muuhun tarkoitukseen. Niistä voi tehdä lippaita, valokuvakehyksiä ja korttitelineitä. Kirjan voi täyttää unelmilla tai tehdä kirjan sivuille oman kalenterin! Kalenteri tuunaus onkin nyt ollut jo tovin kovassa nousussa. Usein harrastusta varten hankitaan hienoja kalenteripaketteja. Vanha kirja voi toimia kauniin ja persoonallisen kalenterin runkona. Tai jos kalenteri tuunaus on ajatuksena ihan kiva, mutta ei kuitenkaan saa sinua tarttumaan toimeen voit tehdä kuten minä. Saat silti koristella ja täyttää tyhjiä sivuja sydämesi kyllyydestä.

Itse olen suosinut vuosien varrella rentouttavaa unelmien kirjan kokoamista. Tarkkaa suunnitelmaa tekemiselle ei tarvitse olla. Kirjan voi täyttää aukeama kerrallaan. Kirjojen sivut ovat usein ohkaisia, joten aloitan työskentelyn liimaamalla aina kolme sivua yhteen. Näin kirjasta tulee heti ryhdikkäämpi. Jos kirjaan haluaa tehdä pikkuisen "salalokeron" siihen kannattaa varata kirjasta yksi neljännes. Kirjan koristeluun voi käyttää lähes mitä tahansa. Käytä rohkeasti mielikuvitustasi! Pikku vinkki: kirjoja on myös kiva tehdä lahjaksi! Täytä kirjan sivut, vaikka vanhoilla valokuvilla (kuvat voi myös kopioida). Piirustustaitoa kannattaa ehdottomasti myös hyödyntää!

Nyt tarjolla on kuvia minun vanhasta tuunauksesta. Kerrankin höpinät pois ja runsaasti kuvia! Tämä postaus toimii samalla lähtölaukaisuna uudelle diy-projektilleni. Noin viikon välein esittelen teille blogissani uuden tuunatun vanhan kirjan aukeaman.

 
2 kommenttia:

  1. Tämähän oli mielenkiintoinen ja hyvinkin inspiroiva postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla lähden minäkin taas uuten projektiin blogin myötä. Hauska tehdä ensimmäinen DIY aiheinen postaussarja. Saa nähdä mitä saan aikaan!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.