maanantai 19. joulukuuta 2016

Kuinka Joulu rakentuu olohuoneeseen + Arvonnan voittaja!


Hiljakseen on Joulu saapunut myös meidän olohuoneeseen. Tänä vuonna meillä tunnelmoidaan lämpöisen punaisen ja kiiltävän kullan sävyissä. Aikaisempina vuosina meidän talossa on ollut käytössä paljon sinisiä ja hopeisia koristeita. Tänä vuonna on todellakin lämpöisen tunnelman vuoro. Kuinka suloista on viettää Joulua villasukat jalassa, takan rätistessä taustalla ja suloisten Jouluvärien loistaessa ympärillä.Muutamilla jutuilla olohuone sai aivan uuden ilmeen. Vähensin huoneesta hieman leluja ja osan laitoin piiloon somaan Kettu-säilytyskassiin. Tilavassa kassissa lelut ovat hyvässä tallessa ja lasten on helppo ottaa ne esille leikkiä varten. Päällystin vanhan olohuoneen pöydän lahjapaperilla ja tapetilla. Meillä ei perinteiset liinat pysy paikoillaan kovin pitkään ja pöytä ehdottomasti kaipasi jotakin piristettä. Rakastan vanhaa pöytäämme. Se on ihanan reilun kokoinen ja siihen lapset mieluusti leikkinsä kokoavat. Pöytä kaipaa kuitenkin pintakäsittelyä, jota emme ole tässä kaikessa kiireessä ehtineet tehdä. Lahjapaperi ja tapetti pelastivat paljon. Myöhemmin lisäsin vielä lahjapaperin ja tapetin reunoihin koristeteippiä. Näin pienet sormet eivät heti pääse repimään päällystä pois. Kaukaa katsoessa näyttää aivan kun pöydällä olisi iso joululiina.Ennen ison kuusen paikalleen asentamista nautimme hetken pöytäkuusesta. Minusta kuusi on niin söpö, että laitoin sen oksalle vain yhden koristeen. Tämän vuoden ehdoton lempikoristeeni on ripustettava pöllökoriste. Yksinään koriste pääsee kauniisti oikeuksiinsa pöytäkuusessa. Pöytäkuusen jalkana toimii vanha Riihimäen lasipurkki. Pöytäkuusen vierelle asettelin Jingle Bells-valoköynnöksen. Kokeilin LED-valoja myös seinällä olevaan peiliin. Peili heijastaa valoa kauniisti pimenevässä illassa. Valoköynnöksen rusetit ovat kyllä melkoisen söpöjä ja tietysti kulkusista kuuluu myös kilinää.


Vanha Askon sohva sai ylleen kauniin puuvillaisen tilkkutäkkipeiton (koko: 180 x130 cm). Olohuoneessa jo olleet tyynynpäälliset sopivat peiton kanssa kivasti yhteen. Meillä ei ole koskaan ollut päällistä olohuoneen sohvassa. Melkoisen helppo niksi huoneen yleisilmeen muuttamiselle. Millaisia värejä teidän olohuoneestanne löytyy tänä vuonna? Oletteko tehneet uusia hankintoja? Myös kirpputoreilla voi törmätä upeisiin koristeisiin!! Lastenvaatteiden ja lelujen jälkeen meidän talossa säilötään eniten joulukoristeita. Vaihtelen hieman mitä koristeita kulloinkin laitan esille. Kaikki eivät yksinkertaisesti mahtuisi esille samanaikaisesti. Jokainen Joulu ostan muutaman koristeen lisää. Joudun oikein pidättelemään itseäni, että en innostuisi liikaa. Joulu on vain kerran vuodessa. Siitä pitää ottaa kaikki irti.Yhteistyössä MiruMaru ja Colore

PS: Nuppu Print Companyn arvonnan voitti yhdellä arvalla osallistunut anonyymi kommentoija. Voittajalle on lähtenyt sähköposti. Kaunis kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Minulla onkin teidän varallenne jo uusia suunnitelmia. On ilo ilahduttaa!!

7 kommenttia:

 1. Tuo pöydän päällystäminen on hieno idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Joskus vielä käsittelen puupinnan. Kun kiire hieman hellittää. Tähän menee luultavasti parisen vuotta. Hih.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ahh, miten iiihanan värikästä :D - Oikein iloista joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Ihanaa Joulua myös sinulle!! Paketteja ja kanelin tuoksua!

   Poista
 4. Onpas ihania kuvia, oi että! Tuo Jingle bells-valoköynnös on kyllä ihan huippu, vähänkö minä tahdon nyt sellaisen meille :D Ja olen vahvasti samoilla linjoilla: joulusta täytyy ottaa kaikki ilo irti! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Ihanat jouluterveiset myös sinulle. Punaposkisia omenoita ja loistavia kynttilöitä!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.