tiistai 21. helmikuuta 2017

Käsityöihmisen tunnustukset KonMarituksen keskeltä

 

Paljon on blogissa ollut asiaa tavaroiden karsimisesta ja järjestämisestä.Viimeistään viime viikonloppuna olen joutunut pienoisesti katsomaan totuuttaa silmiin. Mistä tämä tavaran ja sälän määrä oikein johtuu. Millä alueilla talossamme on ne suurimmat ongelmat. Onko kyseessä lastenhuoneiden lelukaaos vai olisiko ongelma osaltaan minun omat tavarani. Käsityöihmiset säästävät paljon erilaista sälää. Olen aina kuvitellut olevani siisti ja järjestelmällinen ihminen. Osaksi tämä pitää kyllä ihan paikkaansa. Säilön kaikki tilpehöörit pieniin purkkeihin ja lajittelen eri materiaalit omiin laatikoihinsa.


Minulla on kuitenkin selkeästi taipumus säästellä paljon sellaista tavaraa, jota kentien jossakin tulevaisuudessa voisin hyödyntää johonkin projektiin. Samoin aloitan töitä, mutta en saata niitä aina päätökseen. Saan idean ja kerään siihen tavarat, mutta en kuitenkaan koskaan pääse itse tekemisen alkuun. Omassa päässäni olen kuitenkin ollut pitkään vakuuttunut siitä, että tavarani ja tarvikkeeni ovat varsin hyvässä järjestyksessä. Mieheni on kyllä usein ilmoittanut, että voisin katsoa omaa tuunausnurkkaani sillä silmällä, jos jotakin voisi heittää pois. En ole ottanut häntä kovinkaan vakavasti.


Viikonloppuna tosiaan tuli ensimmäisen kerran vastaan pienoinen epätoivo järjestämisen kanssa. Kyseessä oli juurikin oma työpöytäni ja sen läheisyydessä sijaitsena vanha lipasto. Siirtelin vain rojuja tietämättä mistä luopua ja mitä jättää. Ajattelin, että en selviä hommasta ollenkaan. Osa tarvikkeista oli selkeästi sellaisia, että olin säästänyt niitä liian pitkään. Mitään järkevää käyttöä tarvikkeille ei ollut löytynyt. Jouduin tunnustamaan, että myös minä luon tähän taloon epäjärjestystä. Työpisteen härpäkkäiden läpikäyminen on jo hyvällä mallilla ja tulevana viikonloppuna varmasti pääsen vielä tehostamaan tältä osin säilytystä, jolloin kaikki materiaalit mahtuvat tiiviisti muutamaan kätevään laatikostoon.


Koko työpiste vie täten enää minimaalisesti tilaa ja sen voi siirtää mihin osaa taloa tahansa. Katsotaan mihin se tulee päätymään. Väläytin kyllä myös mahdollisuutta, että sen voisi purkaa myös kokonaan pois. Tämä on jo aika paljon sanottu näin käsityöihmisenä. Varmasti olisin ihan tyytyväinen, jos muutama projekti olisi säilöttynä näppärään koriin, josta voisin ottaa ne esille ja työstää sopivan hetken tullen keittiönpöydän ääressä. Ei minulla tarvitse välttämättä olla omaa työpöytää. Blogiakin kirjoittelen läppäri sylissä milloin missäkin.

6 kommenttia:

 1. Sain vasta hankittua kyseisen kirjan ja odotan vain sopivaa hetkeä aloittaa raivausurakka. Tarkoitus olisi käydä läpi koko talo ja olen aikalailla innoissani tästä projektista! Siksi odottelen myös innolla sinun tulevia postauksia. Aiemmin en ole tainnut kommentoida, vaikka ahkerasti täällä vierailenkin :) ~Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentti ilahduttaa aina ihan suberisti! Kiitos Johanna. Ja intoa sinulle myös raivaukseen ja järkkäämiseen.

   Poista
 2. Mulla on tuo kirja, mutta en saa sitä luettua... johtuukohan siitä, että käsityöihmisenä en halua mistään luopua? Itse en ole valmis omaa käsityönurkkaustani hävittää. Saattaa toki johtua siitä, että meni monta vuotta ennen kuin sen sain ja nyt haluan pitää siitä kiinni. Vaikka todella vähäisellä käytöllä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kokenut luopumisen aikamoisena helpotuksena ja hallinnan lisääntymisenä suhteessa omaan arkeen. Varmasti tulee vielä aika, että minäkin näperrän taas enemmän, mutta sen aika ei ole vielä pitkään aikaan. Joten siksi voin korjata tavarani pois muun elämän tieltä ihan hyvillä mielin. Nyt suuntaan mielenkiintoni niin täysin lastenhuoneisiin, leikkihuoneisiin ja siihen, että arki sujuu helposti.

   Poista
 3. Mullakin on heikko kohta kaikki materiaalit. Heti tulee mieleen, että tästäkin voisi tehdä sitä ja tätä ja tota... Ehkä joskus... Tsemppiä urakkaan sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Viikonloppu onkin taas kätevästi edessä ja vietän sen taas järjestämisen ja siivoamisen merkeissä. Välissä haetaan paneeleita vintin remonttia varten ja ulkoillaan. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.