sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Luulin jo KonMarituksen päättyneen - Kuinka väärässä olinkaan


Otsikko kertoo kaiken. Kesästä lähtien olen poistanut talosta tavaraa ihan järjestelmällisesti. Olen kiikuttanut tavaroita niiden oikeille paikoille. Yrittänyt tehostaa säilytystä talossa kaikin mahdollisin keinoin. Vintin tavarat olemme mieheni kanssa käyneet lävitse jo useampaan kertaan. Viikonloppuna olimme taas vintin kimpussa. Tarkoituksena oli vielä viimeisen kerran katsoa mitkä huonekalut ja tavarat vinttiin lopullisesti jäävät ja mitä siirtäisimme talon muihin huoneisiin. Kehoitin miestäni siirtämään peräkärryn ulko-oven eteen. Hirveällä vimmalla kävin tavaroiden kimppuun. Mietin mitä tavaroista käytän vain kerran vuodessa. Voisiko sellaisia tavaroita säilyttää jossakin muualla. Lastasin pahvilaatikkoon kaikki projektit, jotka olivat odottaneet korjausta liian pitkään. Totesin itsekseni, että vauvan synnyttyä tuskin tarttuisin toimeen niiden suhteen. Oli aika vain luovuttaa. Aina ei vain saa aikaiseksi. Sekalaista ylimääräistä tavaraa löytyi vieläkin vintin nurkista. On yllättävää miten paljon tavaraa vinttiin mahtuu.

Uurastimme vielä seuraavanakin päivänä. Tavoitteena oli saada tyhjätyksi yksi vintin huoneista, joka odottaa pientä remonttia ennen vauvan saapumista. Hommaa jäi vielä seuraavallekin viikonlopulle. Remontin suhteen teemme sen minkä ehdimme. Minulle itselleni on tärkeintä, että vauvalle on olemassa kuitenkin selkeä oma tila. Hoitopöytä, pinnasänky, vaatteet ja muut tarvikkeet on hyvä saada kätevästi paikoilleen, jotta arki sujuu mahdollisimman helposti. Haluan myös vähemmän tavaraa ympärilleni. Se tuo selkeyttä ja hyvää oloa. Turhan krääsän karsiminen ja epämieluisasta tavarasta luopuminen on vapauttavaa. Samalla esille saa kauniimmin niitä esineitä joista todella tykkää.


Ajattelin hankkia pari rullaa valkoista DC-fix sisustuskalvoa ja uusia hieman vanhan lipaston ilmettä. Lipastoon kerään sitten vauvanvaatteet ja tarvikkeet. Lipaston päälle suunnittelin laittavani Nukkumatti-valaisimen, joka on ollut pitkään vintin uumeniin haudattuna. Tässä teille vielä kuva tulevasta tuunauksen kohteesta. Nyt se näyttää vielä hieman synkälle, mutta kyllä siitä hyvä tulee!! Pinnasänky ja hoitopöytä ovat vielä hankintalistalla. Lisäksi haluaisin huoneeseen keinutuolin, vaikka huone onkin hieman pieni. Päivittelen tänne blogin puolelle vintin projektin etenemisestä. Ihanaa tietää, että siivouksen ja remontin jälkeen koittaa aika sisustaa. KonMarituksen suhteen voin vain todeta sen olevan kohdallani varmasti ikuinen matka.

2 kommenttia:

  1. Jee, tuunausta! Kerro heti, kun olet sitä dc-fixiä kokeillut. Mä oon ajatellut muutamat asiat meillä maalata kalkkimaalilla. Saa nähdä mitä siitäkin tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla seurailen sinun puuhiasi! Meillä on menossa samanlaiset tohinat. Sinä oletkin päässyt jo ihan sisustelemaan. Minulla on siihen vielä matkaa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.