sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Hetki kahden - Hotelli Rantapuisto


Blogin puolella olenkin kirjoitellut kuinka meidän talossa on käynnistynyt melkoinen remontti puhuri. Monta viikkoa olen järjestellyt ja karsinut tavaraa pois remontin tieltä ja isäntä on puolestaan apen kanssa kantanut maalipurkkeja ja paneeleita talon vinttiin. Minä olen odotukseni kanssa siinä vaiheessa, että pieni lepo tekee todella hyvää ennen edessä olevaa koitosta. Yksi vuorokausi poissa remontin keskeltä tuntui todella palalle taivasta. Oli hienoa saada viettää yhdessä pieni rauhallinen hetki ennen uuden perheenjäsenen maalmaan saapumista.


Vierailimme molemmat ensikertaa Hotelli Rantapuistossa. Netin kautta tutustuin paikkaan hieman etukäteen ja huomioin heti kuinka kauniilla paikalla hotelli sijaitsi. Meillä oli mieheni kanssa suunnitelmissa todellakin levätä, syödä hyvin ja viettää aikaa rennosti yhdessä. Haluja kaupungilla ramppaamiseen ei tällä reissulla ollut. Toki kaupungille olisi ollut  melkoisen vaivatonta sijainnin puolesta lähteä. Rantapuisto sijaitsee Vuosaaressa, mutta meille riitti itse hotellin miljöön tutkiminen. Rakennus itsessään oli minusta todella vaikuttava. Itseäni miellytti suuresti 60-luvun arkkitehtoniset yksityiskohdat. Hotelli toi mieleeni Alvar Aallon suunnittelemat julkiset rakennukset. Kuvaamisen puolesta  hotelli oli siis melkoinen herkku. Rakastan suomalaista puuta ja sitä olikin käytetty erittäin runsaasti sisustuksessa ja rakenteissa. Hotelli on toiminut aikoinaan Suomen Yhdyspankin koulutuskeskuksena. Rakennus istuu todella kauniisti ympäröivään luontoon.Meitä varten oli varattu erittäin tilava Superior Twin huone. Huoneen yleisilme oli tyylikkään levollinen. Ikkunoista näkyi kauniisti luonto ja meri. Hetken levättyämme saimme nauttia tunnelmallisen illallisen Ravintola Rantapuistossa. A la carte lista oli todella herkullinen. Tarjolla oli paljon kotimaisia raaka-aineita ja makuja. Yllätin itseni ja tilasin alkupalaksi annoksen, joka sisälsi mm. pikkelöityjä sieniä. Melkoisen maukasta. Pääruoaksi nautin Rantapuiston Burgerin ja jälkiruoaksi jogurttipannacottaa, viikunaa ja paahdettuja hunajapähkinöitä. Syömisen lomassa kaksi James Bond fania keskustelivat siitä, kuinka hotellin käytävillä voisi helposti kuvitella tapaavansa Ernst Stavro Blofeldin. Hotelli sopisi upeasti teemajuhlan pitopaikaksia!

Aamulla nautimme rauhassa aamiaisen ja lähdimme tutkimaan hotellin pihapiiriä. Meren äärellä kävi melkoisen viileä tuuli. Saatoin poimia kassiini muutaman rantakiven muistoksi. Ennen kotiin lähtöä herkuttelimme vielä pitkän kaavan mukaan sunnuntai brunssilla. Meren äärellä nautittu brunssi oli vierailuimme ehdoton helmi. Pienten lasten vanhempina saamme harvoin istua ja syödä rauhassa, joten pitkän brunssin nauttiminen oli melkoinen elämys. Tarjoilu oli niin kattava, että oli suorastaan haasteellista jättää tilaa jälkiruoalle. Kaikki minut tuntevat tietävät, että olen melkoinen herkkusuu. Suolaiset syötävät olivat kerrassaan herkullisia. Hotelliin kannattaa poiketa ehdottomasti myös pelkästään brunssin vuoksi!Koko vierailusta jäi todella positiivinen fiilis. Uskon, että palaamme vielä uudestaan. Meren läheisyys, autenttinen 60-luvun arkkitehtuuri, hyvä ruoka ja yleisen tunnelman rauhallisuus saavat meiltä täydet pisteet. Pieni minilomamme oli melkoinen menestys. Palasimme kotiin virkistäytyneinä ja levänneinä. Nyt jaksaa taas painaa remonttia ja laittaa taloa kuntoon vauvaa varten.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Hotelli Rantapuisto

2 kommenttia:

  1. Aa, oottekin olleet miltei meidän naapurissa! 🙂 Vuosaaressa asutaan ja erityisesti kesäisin lenkkeillään usein tuon paikan ohi. Näyttääpä se kivalta sisältä! Ulkopuolelta on kummiskin vähän synkähkö. Varmasti oli kiva miniloma. 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä melkoisen rentouttava vuorokausi. Ja paikka on ehdottomasti oman aikansa helmi. Kauniisti säilynyt ja remontoitu. Brunssille pyörähtäisin useammin, jos asuisin vieressä. Suosittelen!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.