sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Puutarhaunelmia


Menneet vuodet ovat opettaneet minulle rohkeutta tarttua asioihin. Välillä voi astua reippaan askeleen mukavuusalueen ulkopuolelle. Epäonnistumista ei kannata ainakaan etukäteen pelätä. Olen koko ikäni kärsinyt viherpeukalon puutteesta. Rakastan silti erilaisia kasveja, sekä puutarharakennelmia. Katson televisiosta jokaisen puutarhaohjelman ja unelmoin. Haluaisin ottaa homman haltuun. Tänä keväänä Viherpeukalot auttavat minua alkuun hommassa.

Pihamme on todella suuri ja ajattelin aluksi ryhdistäytyä lähipihan kuntoon laittamisessa. Tavoitteena on, että olisi kiva katsella ikkunoista pihalle ja nähdä jotakin silmää hivelevää (ja tuntea pienoista tyytyväisyyttä). Viherpeukaloiden nettisivujen avulla etsin pihamme haastaviin olosuhteisiin soveltuvia kasveja. Kukka- ja kasvihaku auttaa jokaista löytämään juuri omaan pihaan sopivat kasvit!! Sivustolta löytyy kätevästi myös hoito-ohjeet. Itseäni helpotti suuresti se, että kaikki oleellinen tieto löytyi samasta paikasta. Elämä on juuri nyt niin kiireistä, että ei yksinkertaisesti ole aikaa lukea paksua pinoa puutarhakirjoja tai viettää tuntitolkulla aikaa netin uumenissa tietoa etsien. Tilauksen tekeminen oli kyllä todella helppoa ja vaivatonta. Kasvit saapuivat matkahuoltoon melkoisen pikaisesti.


Aurinkoiseen ja paahteiseen pihaan valitsin sitkeitä kasveja, jotka kestävät myös vähäravinteisen kasvualustan. Samalla taisin myös moninkertaistaa pihaprojektin onnistumisen mahdollisuutta. Rakastan erilaisia havukasveja ja monivuotisia perennoja. Uskon, että pihapiiri saa uusista istutuksista rutkasti näyttävyyttä! Nyt suunnittelemaan istutuspaikkoja kasveille. Tuleva torstai hyödynnetään ehdottomasti pihahommille. Puran pihamaan tapahtumia tänne blogin puolelle, jotta tekin pääsette mukaan puuhaan! Tiedossa siis suunnitelmia, rankkaa työtä, tuloksen ihastelua ja yksi hauska pieni diy-ylläri, joka varmasti innostaa monia teistä. Palataan.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Viherpeukalot

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.