torstai 25. toukokuuta 2017

Kauniit juhlat perheen kesken


Viime sunnuntaina vietimme Pikku Tähden ristiäisiä pienellä porukalla. Läsnä olivat vain meille kaikista läheisimmät ihmiset. Onneksemme saimme juhliin saman papin, joka on kastanut perheemme kaikki lapset. Pappi on meille molemmille vanhemmille tuttu jo omasta nuoruudestamme. Tietynlaista haikeutta oli ilmassa. Vietimme viimeisiä ristiäisiä tässä talossa. Nyt keskitymme kasvattamaan lapsiamme ja taivaltamaan tätä matkaa yhdessä. Meidän perhe on nyt kokonainen. Kaikki on kuten olla pitää. Tulevaisuus on näissä kolmessa ihanassa ja täysin keskenään erilaisessa lapsessa.



Juhlien järjestämisen oli tällä kertaa hieman häsäämistä. Tekemistä tuntui olevan, niin paljon ja aikaa vastaavasti kovin vähän. Pari kommellusta sattui myös matkan varrella. Juhlatarvikkeet jäivät matkahuoltoon sekaannuksen vuoksi. Juhlapäivänä marenkikakku jäi kokoamatta ja poropiirakka kärähti uunissa unohduksen vuoksi. Kaikkea sattuu, kun on paljon ajateltavaa ja tehtävää. Juhlat olivat silti onnistuneet ja kommellukset ovat oikeastaan vain hauska muisto päivästä.

 

En tiedä mistä se johtuu, että talo tuntuu aina näyttävät parhaat puolensa, kun siellä vietetään juhlia. Kenties itse unohdan hetkeksi kaikki itseäni vaivaavat asiat ja keskityn vain siihen mitä olen saanut ponnisteluillani aikaan. Pitkin viikkoa siivosin ja järjestelin paikkoja kuntoon. Pesin ja silitin verhoja, sekä siivosin pois silmistä kaiken epämääräisen. Ei siis ihme, että talo näytti viihtyisältä. Koristeet ja kukat toivat oman osansa tunnelmaan. Pihamaalla orvokit ja samettiruusut loistivat kukkalaatikoissa. Pihakalusto ja rappuset oli käsitelty puuöljyllä siisteiksi. Piha siivottu kevään roskista. Juhlien jälkeenkin sitä vielä nauttii hetken puhtaasta ja järjestyksessä olevasta kodista, sekä syö jääkaappiin jääneitä herkkuja.

Juhlien menu:

Voileipäkakku
Fetasalaatti
Ruissipsit/tuorejuustolevite
Kinkkupasteijat

Suklainen kuivakakku
Kuningatarjuustokakku
Pikku Herkkuja (vaahtokarkkeja, suklaatryffeleitä, lajitelma konvehteja, keksejä) 


 Pikkuinen Tähti sai hurmaavia lahjoja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.