perjantai 2. kesäkuuta 2017

Puutarhaunelmia vol 2


Tänään on sää ollut melkoisen oikukas. Olenkin ollut todella onnellinen, että hoidimme viime viikonloppuna pihamaalla eteenpäin pientä projektiamme. Sää oli puuhastelulle tuolloin huomattavasti suotuisampi. Meidän pihassa on edellisen omistajan jäljiltä istutusalue ja sadevesi valuu rännejä pitkin pieneen pihalla sijaitsevaan altaaseen. Pienten lasten vuoksi altaan päälle on rakennettu tukeva kansi. En ole altaaseen ja istutusalueeseen kovinkaan ihastunut ja jossakin välissä toivon pääseväni rakennelmasta kokonaan eroon. Juuri nyt en kuitenkaan jaksa ajatella miten rännien vesi johdettaisiin muualle, saati sitten kaivaa putkia ylös maasta tai hakata betonia rikki. Tyydyn raivaamaan sisäänkäynnin lähellä olevat penkit epämieluisista rikkakasveista ja istuttamaan tilalle jotakin kauniimpaa.


Meillä on koko perhe ollut puuhassa mukana. Kottikärryillä on työnnetty vuoroin uutta multaa istutusalueelle, sekä kärrätty innokkaita pikku apureita. Pikkuiset haravat ja kastelukannut ovat heiluneet ahkerasti. Lapset ovat töiden lomassa ihmetelleet leppäkerttuja, pihapiirissä viihtyvää oravaa, sekä juuri kortteliin muuttanutta pulua. Yhteinen puuhastelu on kyllä melkoisen mukavaa.


 Istutusalueen kasvit:Istutusalueesta tulee varmasti oikein hieno, kun perennat kukkivat ja leviävät. Havut ja koristeruohot saavat myös vähän tuuheutta ja pituutta kesän aikana. Palataan reunapenkin tunnelmiin vielä myöhemmin. Seuraavaksi työstetään umpeenkasvanutta kivikkopenkkiä.Pihamme saa tulevaisuudessa myös kaunista punaista hehkua kahdesta Mongolianvaahterasta. Puun viereen keräsimme kaikki tontin eri kolkista löytyneet sipulikasvit ja päälle kylvimme kesäkukkien siemeniä.
Yhteistyössä Always somewhere else ja Viherpeukalot.fi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.