maanantai 5. kesäkuuta 2017

Pikku Tähden huone - Harmaata vai valkoista


Viikonloppu kului pihamaalla kivipenkin parissa. Ehdin vasta tänään hieman hätäisesti sovittelemaan kahta eri laskosverhoa Pikku Tähden huoneeseen. Kesän tässä vaiheessa illat ja yöt ovat vielä pimeitä, joten paksu verho tekee huoneen helposti liian pimeäksi. Ohuempi verho taas päästää päivällä liikaa valoa huoneeseen. Pulmallista. Hieman on ollut myös "murhetta" löytää huoneeseen sopiva yövalo. Huoneessa olevat lamput ovat yöllä liian kirkkaita. Laitoinkin viikonloppuna tilauksen menemään. Tilasin jotakin sellaista, josta olen haaveillut jo vuosia. KonMarituksen jälkeen olen joutunut perustelemaan itselleni kaikki hankintani. Olen myös huomannut, että ns. heräteostokset ovat loppuneet kokonaan ja nykyisin maltan myös odottaa, että kohdalleni osuu juuri oikea esine tai huonekalu. Haudon mielessäni unelmia ja toteutan niitä maltilla. Odotus on oikeastaan hauskaa.

Pikku Tähden huone koostuu enimmäkseen vanhoista huonekaluista ja osa on vielä hankittu käytettynä. Uusi Ristomatti Ratian Aitta-matto on kyllä osoittautunut todella hyväksi valinnaksi huoneeseen. Selkeän maton kaveriksi on helppo yhdistellä erilaisia tekstiilejä. Laskosverhoista molemmat sopivat hienosti maton kanssa yhteen ja pirteä lattiatyyny, sekä jakkara piristävät yleisilmettä oikein mukavasti. Mustat tuolit taas nitovat huoneen tyylin yhteen.


Huoneen ehdoton suloisuus on mummon virkkaama päiväpeitto. Päiväpeitto on aarre, jonka säilytän huolella. Perheen Pikku Herralla on myös kastelahjaksi saatu sinisävyinen päiväpeitto. Virkkaus on taito, jonka todella haluaisin ottaa haltuun.


Pidättekö te enemmän harmaasta vai täysin valkoisesta laskosverhosta? Kumpi sopii paremmin maton kanssa yhteen?


Yhteistyössä Always somewhere else ja VM Carpet

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.