torstai 8. kesäkuuta 2017

Puutarhaunelmia vol 3

Meidän pieni projekti pihamaalla etenee ihan mukavasti. Eteen on tullut tapaus vanhat kaivon kivet. Näitä vanhoja kaivon paikkoja löytyy pihastamme kaksi ja ne sijaitsevat heti keittiön ikkunan alla. Isot kivet näkyvät myös suoraan juhannusruusu pensaiden läpi vieressä sijaitsevalle kävelytielle. Oletteko te koskaan tarkastelleet pihaanne ikään kuin ohikulkijan silmin? Itse huomasin tarkastelevani pihamaatamme juurikin tästä vinkkelistä. Kiersin tonttia ympäröivät kävelytiet ja katsoin pihaamme ns. uusin silmin. Tästä sain ajatuksen miettiä jotakin suunnitelmaa kaivon kivien ympärille. Kivet kuitenkin on ja pysyy. Lisäksi kivet ovat isoja ja hallitsevia. Omasta mielestäni kuitenkin osittain ihan kauniitakin sammaleineen.

Itselleni on noussut hyvin tärkeäksi se, että piha näyttäisi edes kohtuullisen siistille ohikulkijoiden silmissä. Toki on myös edelleen suunnitelmissa kohentaa erityisesti ns. lähipihan aluetta, joka taas luo eniten viihtyisyyttä meidän asukkaiden päivittäiseen elämään. Päätin korostaa kiviympyröitä kivikkopenkin harvennuksesta yli jääneillä kasveilla. Poistimme "nurmikkoa" kivien ympäriltä, lisäsimme multaa ja istutimme kasvit kiertämään kivien koko kehän. Varmasti kokonaisuudesta tulee ihan kiva, kunhan kasvit lähtevät kunnolla kasvamaan. Ajattelin myös laittaa kaivonkansien päälle muutaman ruukun kesäkukille ja kerätä vielä pikkuisia kiviä somisteeksi. Palaan vielä asiaan kuvien muodossa.

Seuraavaksi käymme rikkakasvien kimppuun. Kovasti on mieheni, joka vuosi kylvänyt kalkkia ja ruohonsiemeniä pihamaalle. Edelleenkään ei voi sanoa, että meillä olisi jokaisessa pihan kolkassa kaunis nurmikko. Edellinen omistaja oli päästänyt pihan pahasti sammaloitumaan ja kasvamaan rikkaruohoa. Helpoin tie olisi asentaa vain uusi nurmikko, mutta tyydymme nyt hoitamaan vanhaa nurmikkoa ainakin toistaiseksi. Onko teillä menossa pihamaalla omaa projektia? Minulle saa vinkata hyviä ideoita!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.