sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Unelmia metsästämässä


Ilman unelmia on musertavaa elää. Jokainen meistä tarvitsee elämäänsä rakkautta, kumppanuutta ja unelmia. On enemmän kuin hyvä, että elämästä löytyy jokin asia tai asioita joita kohti kurkottaa. Jokainen kaipaa omalle kartallensa kiintopisteitä. Välillä on polku risukkoinen ja määränpää ei ole näkyvissä ja pitää kaivaa kompassi esille. Hienointa tietysti on, jos viereltä löytyy ystävä jonka kanssa suuntaa voi katsoa yhdessä. Toisinaan unelmien perässä on mentävä määrätietoisemmin ja toisinaan meno voi olla verkkaisempaa ja voi kiertää maisemareitin kautta. Moni sanoo, että taitelulla matkalla on suurempi merkitys kuin itse määränpäällä.

Välillä elämässä nostetaan sattuma-kortti. Jälkikäteen voi vain ihmetellä miten pienestä asiat voivat toisinaan olla kiinni. Se on samalla pelottavaa ja toivoa antavaa. Vuorotellen meistä varmasti jokainen näkee elämän sattumanvaraisuuden ja suuren suunnitelman sekä johdatuksen. Toisinaan on kivempi ajatella etenevänsä vain elämän oikusta toiseen ja välillä taas suuri tarkoitus lohduttaa ja antaa turvaa.

Elämässä tulee väistämättä eteen myös kausia jolloin tuntuu, että unelmat ovat kadonneet. Unelmia ei löydä edes kiven alta. Silloin elämä tarjoaa hetkellisesti varjoa auringonpaisteen sijaan. Unelmatkin kuten muutkin asiat elämässä tulee löytää ja tehdä itse näkyviksi. Unelmat eivät vain putoa polullemme. Ajatukset pitää usein aktiivisesti suunnata asioihin jotka tuottavat iloa. Saman polun varrelta löytyvät unelmat kuin aamun kastepisarat puiden lehdillä. Unelmien eteen tulee myös tehdä töitä. Liian helpolla saatu ei tuo samaa onnea kuin kovalla työllä ansaittu.

Kirjoittakaa unelmat muistiin. Miettikää miten ne voisi tehdä todeksi pieni askel kerrallaan. Kesä on vasta alussa. Mitä sinä haluaisit tehdä juuri tänä kesänä. Tämän kesän varalle voi vielä ripotella pieniä unelmia. Tänään voi myös käynnistää jonkin suuren suunnitelman ja tähdätä pidemmälle. Voi ajatella, että kahden vuoden päästä kesäkuussa me pakataan reput ja lähdetään yhdessä kotipihasta kohti maailmaa.

1 kommenttia:

  1. Toisinaan taas unelmiin pyrkiminen satuttaa enemmän vierellä olijoita. Ja toisinaan aktiivinen pyrkiminen toteuttaa unelma aiheuttaa liikaa ponnistuksia sekä kuluttaa voimavaroja. Joskus unelmista on hyvä luopua tai muuttaa niiden suuntaa.

    Mutta unelmia on oltava, ne tekee elämästä elämisen arvoista.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.