tiistai 15. elokuuta 2017

Kesän viimeiset juhlat


Viikonloppuna meillä juhlittiin esikoisen syntymäpäiviä. Pienet juhlat lähipiirin kanssa olivat täynnä leikkiä ja touhua. Haaveilin etukäteen kivoista ulkoilmajuhlista, mutta sää oli sen verran oikukas, että ne jäivät tällä kertaa vain haaveeksi. Koko juhlan ajan päällä oli sateen uhka ja ukkosta oli ilmassa. Juhlien tarjoilut valmistettiin esikoisen toiveiden mukaan. Onhan se vain oikein, että sankari saa itse päättää, mitä juhlapäivänä syödään. Tarjolla oli suklaakakkua, amerikkalaisia pannukakkuja ja Hot dogeja, sekä tietysti pieniä herkkuja ja limsaa.

Juhlapöytä ja koti koristeltiin ihastuttavan Somianan tuotteilla. Somianan laajasta valikoimasta meille kotiutui juhlapöytää varten kestäviä Goddess pahvimukeja, sekä kultaisia paperipillejä. Lisäksi juhlapöytään katettiin kauniita Noir cocktaillautasia, jotka olivat todella käteviä pienille suklaaherkuille ja marjoille, sekä saman setin vaaleampia isoja lautasia. Olohuoneen lamppuun ripustin herkkiä kristalleja kahdessa eri värissä. Lisäksi juhlahumussa oli mukana kultaisia ilmapalloja.


Itse juhlapäivänä ajoitus tuntuu olevan aina hieman hukassa. Perheen vauva vaistosi selkeästi, että ympärillä tapahtui jotakin erityistä ja ei nukkunutkaan pitkiä päikkäreitä kuten tavallisesti. Vieraiden saapuessa oli äidin tukka sipaistu hätäponnarille ja ehostusta ei kasvoilla näkynyt. Muuten kaikki oli onneksi suhteellisen valmista, vaikka viihdytinkin vauvaa samalla, kun juhlia valmistelin. Onneksi meillä lähipiiri ymmärtää tilanteen enemmän kuin hyvin. Äitikin saa heti auttavat apukädet, kun mummot saapuvat paikalle. Perheemme keskimmäinen onkin jo tottunut omimaan papan ihan itselleen. 


Elämässä ei ole tarpeeksi juhlia. Juhlat nostavat aina hetkeksi arjen yläpuolelle. Juhlien valmisteluun ja rakentamiseen menee aina oma aikansa. Kaikki vaiva palkitaan, kun vieraat viihtyvät hyvin. Meillä usein koristeet jäävät rauhassa paikoilleen muistuttamaan kivasta päivästä. Minulla ei ole kiire kerätä niitä pois. Timantit roikkuvat olohuoneen valaisimissa vielä pitkään ja hyvä niin. Koti näyttää paljon suloisemmalle. Koristeista nyt vain tulee hyvälle tuulelle! Vauvakin tykkää niitä katsella. Huolellisesti säilytettynä koristeet myös kestävät seuraaviin juhliin. Kaikki ei ole aina kertakäyttöistä!


Uskon kyllä, että tunnelmalliset ja hauskat juhlat voi saada aikaiseksi myös ilman hössötystä. Minä vain tykkään hössöttää. Olen superhössö. Odotan aina kovasti lasten syntymäpäiviä ja mietin, mitä uutta ja erilaista voisin taas keksiä. Toivon, että juhlat jäävät lasteni mieliin ihanina muistoina.

Nyt vielä muutama räpsy juhlista:

Illalla olo oli väsynyt, mutta onnellinen. Juhlien sankari oli sitä mieltä, että juhlat olivat onnistuneet ja äiti sai erityisen kiitoksen suklaakakusta ja kauniista koristeista.


Yhteistyössä Always somewhere else ja Somiana

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.