lauantai 17. maaliskuuta 2018

Tervetuloa meidän saunaan


Muuttaessamme tähän taloon reilu kuusi vuotta sitten oma sauna tuntui kerrostaloelämän jälkeen aivan ihanalle ajatukselle. Olemme aina olleet kovia saunomaan. Muuttohetkellä talomme sauna ja kylpytila olivat rehellisesti sanottuna aika kamalassa kunnossa. Jotenkin ajattelin taloa ostaessamme, että "No joo, tämä tästä remontoidaan ensimmäisenä". Eihän se ihan, niin mennytkään. Lopulta kului aika pitkä aika kunnes remontti vihdoin ulottui saunaan saakka. Sauna ja kylpytila ovat kokeneet vuosien varrella kyllä pienoista elvytystä. Ensimmäisenä vaihtoon lähti huonosti tehdyt silikonisaumat, vaihdoimme viemärinkannet ja saunanoven. Pari vuotta eteenpäin ja uusimme kiukaan. Näillä muutoksilla mentiinkin sitten pitkä tovi. Onneksi kylpytilat ovat olleet meille tilan puolesta ihan sopivat, vaikka lapsia on syntynyt taloon kolmin kappalein ostohetken jälkeen. Viimeisin ehostus lähti jälleen silikonisaumojen uusimisesta. Meidän ei pitänyt muuta kiireen keskellä tehdäkään, mutta pieni homma paisuikin hieman isommaksi. Näin jälkikäteen voin vain kiitellä. Saunan rauhalliset uudet värisävyt miellyttävät kauniisti silmää. Vanhat paneelit olivat ehtineet vuosien saatossa tummua melkoisesti ja osa lauteista kaipasi epätoivoisesti uusimista.



Harmaa saunasuoja oli juuri täydellinen valinta kasvojenkohotukseen. Moni valitsee saunan seiniin mustan sävyn ja ruskea pohjasävy jää ikävästä kuultamaan läpi. Lopputulos on usein sotkuinen. Harmaa väri ei taas ole ollenkaan niin ehdoton. Lopputulos on paljon pehmeämpi. Meillä tasapainoa väritykseen tuo vielä se, että lauteiden alareunat maalattiin myös harmaiksi ja itse istuinosat taas käsiteltiin puuöljyllä. Lopputulos on mielestäni mahtava. Samassa rytäkässä meille asennettiin vielä uusi suihku. Pienoisesti haaveilen vielä kaakeleiden maalaamisesta. Onko teillä kokemusta kyseisestä puuhasta? Sauna ja kylpytilat saivat jälleen hienosti jatkoaikaa. Meillä on sauna kosteusmitattu ihan minun aloitteestani ja se puoli on hienosti kunnossa, joten vielä ei ole tarvetta lähteä irrottelemaan kaakeleita seinistä.



Tervetuloa siis kurkistamaan meidän rintamamiestalon perinteiseen saunaan. Uutta saunaa on kiva hieman juhlistaa. Ilokseni sain tehdä yhteistyötä Lapuan Kankureiden kanssa. Lapuan Kankureiden valikoimista sain valita remontoituun saunaan uuden laudeliinan. Marja Rautiaisen suunnittelema Paanu laudeliina  60% bio-orgaaninen puuvilla ja 40% eurooppalainen Masters of Linen pellava) sopii aivan mahtavasti uuden saunan värityksen kanssa yhteen. Kuosi on aivan erityisen kaunis ja musta-petroli värimaailma saunassa on ainakin minulle kovin uutta ja erilaista. Kaikki vanhat laudeliinamme ovat väritykseltään sitä tyypillistä valko-pellavaa. Kylpytiloihimme löysi tiensä myös Anu Leinosen suunnitteleman Onni-sarjan pesukinnas ja pyöreä pesin. Pellavafrotee-pesimet sopivat pesun lisäksi mainiosti myös kuivahierontaan ja ihon kuorintaan! Meillä on usein varsinkin pakkasella lattianrajassa pientä vetoa ja saunan jälkeen on mukava sujauttaa jalkaan Onni tohvelit. On todella kätevää, että pellavafrotee kuivuu käytön jälkeen nopeasti.

Itse jäin seikkailemaan Lapuan Kankureiden verkkokaupan sivuille pitkäksi toviksi. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat saivat todella inspiroitumaan. Kesäksi olisi ihana pukea sauna heleisiin väreihin. Kaipaisiko teidän saunatekstiilit päivitystä? Alekoodilla MIRAMARIE saatte 20% alennuksen verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 31.3 saakka.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Lapuan Kankurit

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.