sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Leikkihuone turvalliseksi taaperolle


Talossamme vilistää kolme lasta ja jokaisella on omat leikkitavaransa. Esikoisen ja kuopuksen välillä on kuusi vuotta ja voitte varmasti arvata, miten hankalaa on välillä saada pidettyä tavarat erillään. Pikkuisia figuureja ja Barbin asusteita on iso kasa. Viimeisen puolenvuoden aikana olen järjestänyt tavaroita uudestaan ja uudestaan. Ajatuksena on ollut taata taaperon turvallisuus. Tavaroita on säilytetty sängynaluslaatikossa (taapero sai jutun selville ennätysajassa) ja sekalaisissa purkeissa ja purnukoissa. Perheen isompien lasten leikit ovat sen verran rajuja, että meillä on myös rikottu lukuisia säilytyslaatikoita. Kaikkihan sen tietää miten kivaa on tyhjentää lattialle tavarat isosta säilytyslaatikosta ja mennä sitten istumaan tyhjän laatikon sisään. Kantta on kätevä käyttää kilpenä ja sitä rataa. Leikkihuoneen (ja äidin hermojen) pelastus on löytynyt: Orthex Group:n SmartStore-compact säilytyslaatikot.


Uudet laatikot kestävät taatusti vähän kovempaakin käsittelyä. Laatikoissa on tukevat kädensijat, joten pikkuisten on helppo kannatella laatikoita itse. Laatikoita löytyy montaa eri kokoa, joten erilaiset leikkitavarat on helppo lajitella niihin. Itse pidän kovasti säilytyslaatikoiden ulkonäöstä. Laatikoiden ilme on pelkistetty, raikas ja konstailematon. Isompien säilytyslaatikoiden päälle voi myös helposti koota leikkejä. Pelkän maton päällä pikkuiset figuurit ja minimaailmat kaatuilevat ja niillä on hankala leikkiä. Esikoinen tykkää myös kovasti tehdä helmiä ja säilytyslaatikon kansi auttaa kätevästi helmien lajittelussa. Laitojen ansiosta helmet eivät putoile lattialle ja päädy taaperon suuhun. Tehostetun säilytyksen vuoksi pieniä leluja myös häviää aikaisempaa vähemmän ja tämä myös tarkoittaa sitä, että ns. parittomia tavaroita ei päädy enää roskikseen.


Koti voi olla melkoisen vaarallinen paikka uteliaalle taaperolle. Äidit saavat todellakin uupumukseen asti kerätä lattialta leluja ja pientä tavaraa. Itse tiedän kokemuksesta, että haavereita sattuu, vaikka kuinka yrittäisi tehdä aivan kaikkensa. Olen huomannut, että taapero on äärimmäisen tarkkasilmäinen. Itselläni on nyt sellainen olo, että homma on paremmin hallinnassa uusien säilytyslaatikoiden myötä. Laatikot löytyvät leikkihuoneen hyllystä ja tavarat saa helposti leikkiin mukaan ja vastaavasti myös isompien lasten on helpompi korjata lelut itse pois. Leikkitavarat mahtuvat nyt myös huomattavasti pienempään tilaan. Leluja onkin vuosien saatossa ehtinyt kerääntyä melkoinen määrä.  Olenkin viime aikoina kiitellyt mielessäni, että leikkihuone siirrettiin talon alakertaan. Tämä on ollut ehdottomasti oikea ratkaisu. Huone on nyt taapero ystävällinen ja Pikku Tähti saa siellä puuhata ja tutkiskella ihan rauhassa. Uusien säilytyslaatikoiden myötä on yksi arkinen pulma ratkaisu oikein hienosti!


Yhteistyössä Always somewhere else ja Orthex Group

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.