torstai 19. heinäkuuta 2018

Kesäpäivä Porvoossa


Vietimme viime lauantaina aurinkoisen päivän Porvoossa. Sää oli lähes tukala, mutta oli ihana päästä hetkeksi pois kotikadulta. Porvoo on minulle entuudestaan tuttu paikka, mutta vielä löytyy paljon tuntemattomia pieniä kujia. Kaupunki tarjoaa runsaasti erilaisia kuvauskohteita. Tällä reissulla en ehtinyt paljoa kuvaamiseen keskittyä, mutta sain silti räiskittyä kauniita räpsyjä. Todella inspiroiva ympäristö. Katuja kävellessäni ajattelen aina, kuinka onnekkaita ovat ihmiset, jotka saavat asustaa kauniissa ja uniikissa ympäristössä. Ulkomailla on tietysti myös aivan upeita kohteita, mutta kyllä nämä meidän kotimaankin kohteet ovat melkoisia kaunottaria.



Vanhassa kaupungissa on paljon tunnelmallisia kahviloita ja pikkuisia putiikkeja. Hieman harmillista, että kaikkialle ei pääse lastenrattailla. Jouduimme jakautumaan välillä kahteen porukkaan. Pikku Herran kanssa kävimme tietysti ostamassa miekan lelukaupasta ja Pikku Tähdelle löytyi samasta paikasta kiva kärpässieni kokoelmien jatkoksi. Koko joukko herkutteli jäätelöannoksilla. Aika kului todella nopeasti ihastellessa vanhoja rakennuksia ja kauniita kukkaistutuksia. Lähes jokaisen putiikin tai kahvilan ulkopuolella oli kaunis pieni asetelma kukista ja rustiikkisista huonekaluista. Kerrassaan kaunista ja samalla yksinkertaista ja helppoa toteuttaa missä tahansa.




Reissusta jäi mieleen erityisesti mukava seura, keppihevoset ja muut käsityöt, sekä yleinen tunnelma. Porvoo on paikka, jossa helposti viriää keskustelu ihan tuntemattomankin kanssa. Ihmiset ovat lomalla ja hyvällä tuulella. Itse jäin haaveilemaan rauhallisesta reissusta aikuisten kesken. Mieleni teksisi kurkistaa jokaiseen pikkuiseen putiikkiin ja tutustua kaupungin kehuttuihin kirpputoreihin. Pienet matkalaiset väsähtivät reissussa ymmärrettävästi melkoisen nopeasti. Ja toki meillä matkataan aina lasten ehdoilla. Hei, hei Porvoo. Kunnes taas kohdataan.









0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.