tiistai 3. heinäkuuta 2018

Sudio - Vapautta musiikin kuunteluun


Musiikki on aina ollut tärkeä osa elämääni. Varsinkin nyt, kun elämä pyörii aika pienissä ympyröissä ja päivät toistavat toisiaan musiikki vie minut välillä lohdullisesti mukanaan. En usko, että on yhtään liioiteltua sanoa, että musiikki pitää minut välillä pystyssä. Vauvavuoteen mahtui monta aamua, jolloin koko kroppa ja pää oli väsymyksestä painuksissa. Vauvavuotena tulikin kasattua antaumuksella melkoisen monta soittolistaa. Aamukahvi ja hyvä biisi antoivat voimaa uskoa, että tämäkin vaihe menee lopulta ohi ja niin se myös meni.

Huomaamatta musiikki on nyt taaperon rytmien muutoksesta johtuen siirtynyt enemmän iltaan. Jään usein laittamaan paikkoja kuntoon talon alakerrassa muiden mennessä jo nukkumaan. Kerään lelut lastenhuoneiden lattialta, siivoan keittiön ja ripustan pyykit kuivumaan musiikin soidessa hiljaa keittiössä. Saatan välillä kaataa itselleni pikkuisen punaviiniä lasiin. Raskaan päivän jälkeen hommien vielä jatkuessa olen ansainnut hivenen luksusta. Harmillisesti musiikin pitää aina soida mahdollisimman hiljaisella...


Minä olen ollut jo monta vuotta sitä mieltä, että pienistä asioista pitää saada kaikki ilo irti. Uusi asenteeni on kestänyt tasan niin pitkään, kun olen viettänyt kotona vuosia lasteni kanssa. En olisi ikinä omaksunut tätä tapaa ajatella, ellen olisi perustanut perhettä. Lapsettomana olisin ollut suurten elämysten perässä juoksija ikuisesti. En olisi osannut arvostaa kuumaa kahvia ja hyvää aamubiisiä. Olisin juossut Brasilian jälkeen muiden eksoottisten lomakohteiden perässä. Etsinyt loputtomiin uusia kokemuksia oman elinpiirini ulkopuolelta. Nuorempana sitä ajatteli, että elämykset löytyvät mahdollisimman kaukaa. Pienet jutut ovat kuitenkin lopulta avain onneen.

Juuri nyt iloitsen siitä, että voin puuhailla illalla ympäri taloa tehden askareitani, mutta voin samalla kuunnella musiikkia rauhassa. Saan olla ihan omissa ajatuksissani musiikkimuistojeni parissa. Sudion langattomat kuulokkeet suovat minulle tähän mahdollisuuden. Musiikki tuo kaukaisetkin muistot lähelle. Eheyttää. Ilahduttaa. Itkettää. Uusien kuulokkeiden ansioista musiikin kuunteluun tuli aivan uudenlaista vapautta. Ja minä nautin tästä vapaudesta täysillä.


Koodilla Mira-Marie 
saatte -15% alennuksen Sudio:n verkkokaupasta!!


Kaupallinen yhteistyö Always somewhere else & Sudio

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.