lauantai 18. elokuuta 2018

Kesän viimeiset juhlat


Meidän perheessä on ehditty vuosien saatossa viettämään jo monet pikkuisten syntymäpäivät. Meillä on toki aina otettu lasten omat toiveet ja ehdotukset isosti huomioon, mutta minä olen suuremmaksi osaksi vastannut juhlista. Rehellisesti voin myöntää, että ennen juhlat olivat juttu, jonka omin omalle vastuullinen. Halusin kaiken olevan täydellisesti kohdallaan. Toki juhlat olivat onnistuneita ja kaikki olivat iloisia ja tyytyväisiä, mutta...Eikö kuitenkin ole hauskempaa tehdä juttuja todeksi porukalla? Nykyisin syntymäpäivät ovatkin koko perheen juttu. Olen luopunut vallastani. Virnistys. Osaan tehdä enemmän tilaa lasten isälle. Saattaa olla, että kohta saan valitusta siitä, että olen jättäytynyt jo hivenen sivurooliin. Muutamassa tilanteessa olen jo oppinut iloitsemaan siitä, että minua ei aina tarvita. Mieheni leipoo mahtavia pullia, savustaa juhlapöytään sankarin toivomat muikut ja he käyvät esikoisen kanssa yhdessä ostamassa juhlapöydän kattaustarvikkeet. Onneksi toivomuslistalla on silti aina muutama äidin leipoma kakku.


Minun roolini taitaa nykyisin olla enemmän se, että selvitän, mitä sankari todella tahtoo. Juttelen ja ehdottelen eri vaihtoehtoja ja siitä sitten muodostetaan yhdessä juhlat. On kenties vähän hullua, että me vasta nyt harjoittelemme yhdessä toimimista. Luulen sen johtuvan siitä, että me pidimme mieheni kanssa pitkään kiinni vanhoista opituista rooleista. Vanhemmuuteen on aikojen saatossa tullut mukaan iso kauhallinen rentoutta ja nyt pystymme tekemään juttuja ristiin ja rastiin. Voisi sanoa, että me elämme juuri nyt hyvinkin mielenkiintoista vaihetta. Innostumme toistemme ideoista, mietimme erilaisia mahdollisuuksia ja etsimme yhteisiä kokemuksia. Elämme rikkaasti. Tämän tien varrella asuu onnellisuus ja tasapaino.


Esikoisemme syntymäpäivä osuu elokuulle ja se onkin ollut aina kiva tapa juhlistaa myös kesän päättymistä. Tällä kerralla meillä ei ollut muuta teemaa kuin hauskuus ja kaikille maistuvat herkut. Tiger tarjosi oivan valikoiman iloisia ja värikkäitä kattaustarvikkeita. Koristelimme kotia myös aikaisempien syntymäpäivien koristeilla. Seinällä loisti päivänsankarin nimi onnitteluineen ja vieressä keikkui veikeä kultainen nro. 7 ilmapallo. Juhlien ehdottomasti hauskin hetki oli valokuvien ottaminen. Saimme aikaiseksi vähintään tusinan kuvia, missä kaikki pikkuiset serkukset hulluttelivat kukin tavallaan. Aivan loistavaa!!


Menu:

Savustetut muikut
Katkarapusalaatti ja yrttipatonki
"Irtokarkkikakku"
Vadelma-suklaakakku
Kulhokakku
Marjasmoothie
Pecan roulade


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.