tiistai 23. lokakuuta 2018

Erityisiä kahvimuistoja


Kaupallinen yhteistyö Paulig

Kahvi. Aamujen pelastus. Aina lojaali ja ymmärtävä ystävä, joka ei koskaan arvostele minua. Läsnä arjessa ja juhlassa. Läsnä ilossa ja surussa. Oma taipaleeni kahvin kanssa alkoi jo varhain. Lapsuudessani vierailin useasti isovanhemmillani. Mummoni luona kyläili useasti myös iloinen, mutta arvokas vanhojen rouvien joukko. Kesällä kaikilla oli kauniit hatut, joissa oli koristeena hentoja tekokukkia ja kädessään heillä oli valkoiset käsineet. He istuivat mummoni keittiössä juoden kahvia ruusukupeista ja nauttien samalla palan tiikerikakkua. Muistan ikuisesti, kuinka minusta tuntui pienenä tyttönä hyvin erityiselle, että sain oman paikkani pöydästä. Eteeni katettiin oma ruusuinen kahvikuppi tasseineen ja kakkulautasineen. Vanhat rouvat ottivat minut erityisellä tavalla vastaan omaan pieneen kerhoonsa. Muistan miten tarkkailin mummojen tapaa juoda kahvia sokeripala suussaan. Yksi heistä kaatoi kahvia tassin päälle ja joi sen sitten siitä. Minä yritin tehdä saman perässä. Kertaakaan minua ei toruttu tai nolattu millään tavoin. Tiikerikakkua sain aina useamman palasen. Kuuntelin rouvien keskusteluja lumoutuneena. Nyt omassa astiakaapissani on tuo erityinen ruusuinen kahviastiasto. Olisipa mummoni vielä luonani. Kuinka haluaisinkaan kiittää häntä kaikesta, mitä hän teki.

Toinen kahvimuistoni sijoittuu vallan eri paikkaan. Päätimme matkustaa mieheni kanssa lomalle Brasiliaan. Tiedättekö niitä matkoja, jotka alkavat siten, että tökkäistään sormi karttapallon pyöriessä sattumanvaraisesti johonkin? Niin me päädyimme Brasiliaan. Muistan lopun elämääni miltä tuore ananas tuoksui kuumana kesäpäivänä Fortalezan vanhan keskustan torilla. Kojun vieressä oli kaunis vanha kirkko. Aamuisin saimme juoda paikallista tumma paahtoista kahvia Atlantin aaltojen osuessa rantaan. Brasilia jäi parin viikon jälkeen taaksemme, mutta tumma paahto tuli elämäämme jäädäkseen. Oletteko te jo panneet merkille Paulig:n Kaupunkikahvit? Mikä on sinun suosikkisi?


Kotona ollessani juon aamukahvini usein samasta mukista. Muki on tuotu vuosia ja vuosia sitten häämatkalta Liverpoolista. Huomaan usein harmistuvani, jos muki onkin aamulla likainen. Muki on jo haalistunut, mutta se säilyy minulla jokapäiväisessä käytössä, kunnes joskus rikkoutuu vanhuuttaan. Astiakaapistani löytyy myös tusinan verran Muumimukeja, mutta jätän ne aina vieraiden iloksi. Sen sijaan Muumikahvit, jotka kuljettavat meidät läpi neljän vuodenajan maistuvat minulle kyllä. Perheen pikkuisiakin viehättää pakettien kauniit kuvitukset. Pakkaukset ovat niin hurmaavia, että niitä varten pitäisi hankkia ihan oma läpinäkyvä kahvipurkki. Monen tuliaiskassiin varmasti sujahtaa tänä syksynä Paulig Moomin Medium Roast Coffee. Aromikkaan täyteläinen ja pehmeä, keskipaahtoinen kahvisekoitus.

Meillä kokoonnutaan puolison kanssa kahvin äärelle myös silloin, kun on aika vakavalle keskustelulle. Kahvin keittäminen auttaa keskittymään. Puuhassa hiljentyy ja rauhoittuu ihan itsestään. Seuraa odotus. Valmis kahvi kaadetaan kuppeihin. Ensimmäinen siemaisu. Kumpi meistä aloittaa ensin? Kahvi. Rakas Ystävämme isolla Y:llä.

Yhteistyössä Maitokahvimedia ja Paulig

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.