sunnuntai 21. lokakuuta 2018

#slowmornin - Ihana Herkkyys


Kaupallinen yhteistyö 

Jo reilusti yli vuoden ajan Maitokahvimedian bloggaajat ovat tuottaneet, joka sunnuntai pehmeää ja herkkää sisältöä #slowmorning julkaisuissa. Välillä on tarjolla ollut herkkuja ja hemmottelua, mutta useimmiten olemme kirjoittaneet pysähtymisestä ja hiljentymisestä kukin omalla tavallamme. Suvi Bowellan:n Ihana Herkkyys kirja sopii paremmin kuin hyvin tämän aamun julkaisun aiheeksi. On sunnuntai. Useimmilla meistä ei ole kiire mihinkään. Saamme istahtaa alas ja nauttia kahvimme kuumana. Sunnuntain syke on hitaampi ja rauhallisempi. Syksy ja hyvät kirjat kuuluvat ehdottomasti yhteen.

Kun opettee kuuntelemaan kehoaan,
se kertoo erilaisina tuntemuksina
hyvin luotettavasti sen, mikä on
itselle oikea suunta.

- Suvi Bowellan

Olen kirjoittanut blogissani monta kertaa hiljaisuudesta ja rauhan etsimisestä. Kuinka sisältäni kumpuaa harras toive, joka voimistuu vuosi vuodelta. Tunne haluaa tulla kuulluksi. Tunne joka on avain siihen, mitä tarvitsen voidakseni hyvin. Äänen voimistuessa tulee aika toiminnalle. Asioita on lähdettävä tekemään todeksi. Haluan voida hyvin ja olla tasapainossa. Olen aina tiennyt olevani herkkä ärsykkeille ja sosiaalisille tilanteille. Töissä ollessani kintereilläni seurasi murskaava väsymys. Vaikutan tavatessa äärimmäisen sosiaaliselle. Ihmiset viihtyvät usein hyvin seurassani ja minusta saa vilkkaan kuvan. Sosiaalisuuteni toimii usein kuitenkin vain kilpenäni, jotta kukaan ei näkisi kuinka kuormittava tilanne minulle on. Kohtaamisen jälkeen minusta on puhti poissa. Saan helposti migreenin kirkkaista väreistä, tuoksuista ja valaistuksesta. Unirytmin rikkoutuminen saa minut aina voimaan huonosti. Oma henkilökohtaisen tilan tarve on suuri. Ahdistun, jos tilaani rikotaan. Ahdistuksen voin tuntea koko kropassani. Rakastan kauniita esineitä, mutta hillitsen keräilijän luonnettani sillä liika tavara ja epäjärjestys sekoittavat ajatuksiani. Toki olen saanut perheen myötä myös parasta siedätyshoitoa ja meiltäkin löytyy talosta kotoisia kasoja.  

Vuosia kannoin kaikista puutteistani syyllisyyttä. Halusin olla yhtä reipas kuin ihmiset ympärilläni. Kärsin hiljaa itsekseni. Muistan, kun kuulin ensimmäisen kerran erityisherkkyydestä. Minut valtasi suunnaton helpotus. En ole yksin. En ole outo. Meitä on muitakin. Nykyisin osaan iloita enemmän herkkyydestäni. Tiedän, että on asioita ja tilanteita, joissa voin käyttää sitä hyväkseni. Negatiivinen muuttuu positiiviseksi. Nautin suunnattomasti musiikista, elokuvista ja kirjoista. Kaikki piirtyy mieleeni isoin värein. Huomaan usein pienimmätkin yksityiskohdat. Osaan samaistua ihmisten tilanteisiin ja löytää oikeat sanat sanottavaksi. Annan intuitioni johdattaa minua isojen päätösten edessä. Kohdalleni on myös osunut outoja kokemuksia, jotka olen hyväksynyt rikastuttavaksi osaksi elämääni. Luonto on minulle kuin iso laturi. Rauhoitun ja tunnen energian liikkuvan. 

Herkkyys ei ole heikkoutta.
Herkkäkin ihminen voi olla
henkisesti suunnattoman
vahva ja peräänantamaton

- Suvi Bowellan

Kaikesta tästä ja paljosta muusta kertoo Ihana Herkkyys. Kirja sopii ihmisille, jotka miettivät saattaisivatko olla erityisherkiä. Netistä löytyy myös muutamia testejä avuksi. Kirja sopii myös meille, jotka jo tiedämme olevamme erityisherkkiä, sillä se tarjoaa runsaasti uusia näkökulmia asiaan. Kirja on oiva lahja myös eritysherkän läheiselle. Herkkyydestä ja sen mukanaan tuomista tunteista ja ajatuksista on hyvä puhua. Usein erityisherkän ihmiset reaktiot saattavat yllättää ja silloin on hyvä sanoittaa asiaa. Itse huomaan usein pyyteleväni anteeksi. "Anteeksi. En kestä musiikkia näin lujalla. Anteeksi. Ahdistun tästä sekamelskasta. Anteeksi. Minulla on tapa tehdä asiat tietyssä järjestyksessä". Sen sijaan voisin välillä kiittää: "Kiitos, että näen kaikki sävyt tässä maailmassa. Kiitos, että asiat koskettavat ja liikuttavat minua syvästi. Kiitos, että vaalin perhettäni ja turvallista kotipesää. Kiitos, että tiedän usein, mitä kulman takana on ennen kuin ehdin sinne"...

Lue myös Pölyä Pinnoilla Hennan postaus aiheesta!!

Yhteistyössä Always somewhere else ja Otava

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.