sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Eteeriset öljyt arjessa


Kaupallinen yhteistyö

Pimeä syksy ja pitkä ensilumen odotus sai minut miettimään keinoja, joilla voisin lisätä hyvää oloa arjessani. Moni turvautuu hyväksi havaittuihin kirkasvalolamppuihin, mutta minulle sellainen ei ole vaihtoehto. Saan helposti päänsäryn liian voimakkaista ärsykkeitä, joten minun tulee olla valon kanssa varovainen. Ei ole ollenkaan tavatonta, että saatan liikkua pilviselläkin ilmalla välillä aurinkolasit päässä. Parhaintahan kuitenkin lopulta on, että oppii itse tunnistamaan kuormittavat asiat ja osaa vältellä niitä, jotta särky pysyy poissa. Olen myös todella tuoksuherkkä, mutta tämä ei tarkoita sitä, että eläisin täysin tuoksuttomassa ympäristössä. Tiedän usein vaistomaisesti, mitä tuoksuja välttää. Ruusu, kielo, laventeli ja myski ovat minulle tuoksuja, joita siedän huonosti. Useammat hajuvedet ovat koostumuksiltaan sellaisia, että tekevät minut sairaaksi.

Pidän kuitenkin suuresti joistakin tuoksuista ja saan niistä voimaa ja energiaa. Uskon vakaasti siihen, että eri tuoksuilla on meille paljon annettavaa. Suosin arjessa eteerisiä öljyjä, sillä niissä tuoksut välittyvät puhtaina ja raikkaina. Öljyjä on hyödynnetty jo vuosituhansia eri kulttuureissa lääkintään ja kauneudenhoitoon. Öljyillä on ollut myös oma paikkansa uskonnollisissa rituaaleissa. Eteerisillä öljyillä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Öljyjä ei tule kuitenkaan koskaan käyttää laimentamattomina. Odottavien äitien ja pienten lasten tulee käyttää öljyjä erityisen varovaisesti. Odottaville äideille suositellaan mietoja tuoksuja (santelipuu, appelsiini, mandariini ja greippi) ja aikuisen normaali annosmäärä tulisi raskauden aikana puolittaa.

Tällä hetkellä käytössä olevia eteerisiä öljyjä:



Kuinka hyödyntää eteerisiä öljyjä:

Saunatuoksuna 2-3 tippaa/500 ml vettä
Huonetuoksuna tuoksulyhty/tuoksutikut/laimennettuna suihkepulloon/diffuuseri
Aromakylpy Aikuiselle 6-10 tippaa sekoitettuna esim. juoksevaan hunajaan
Pyykille (lisää muutama tippa huuhteluaineen sekaan)
Hieronta 5-8 tippaa/30 ml kasviöljyä

Muista: Säilytä öljyt poissa lasten ulottuvilta! Viileässä ja suojassa auringolta!

Mikäli eteeriset öljyt ovat sinulle täysin uusi tuttavuus, aloita kokeilu muutamalla öljyllä. Piparminttu ja sitruuna ovat usein hyvin siedettyjä tuoksuja. Kokemuksen karttuessa voit laajentaa valikoimaa ja myös sekoitella tuoksuja itse.

Yhteistyössä Always somewhere else ja NHS - Nordic Health Systems

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.