maanantai 3. joulukuuta 2018

Vihreä Noita - Uutta näkökulmaa arkeen


Kaupallinen yhteistyö

Mistä syystä etsitkin tasapainoa, 
tulet huomaamaan,
että kun löydät yhteyden luonnon energiaan,
voit vapautua elämäsi stressitekijöistä
ja keskittyä juuri tähän hetkeen.

- Arin Murphy-Hiscock

Kiire, stressi ja lopulta uupuminen omaan arkeeni sai minut miettimään konkreettisia keinoja, joilla voisin parantaa elämänlaatuani. Lähdin kiinnittämään tietoisesti huomiota pieniin asioihin elämässäni ja laittamaan niitä paremmalle tolalle yksi kerrallaan. Osittain etenin vaiston varassa. Menin sellaisten asioiden perässä, joista tiesin saavani voimaa ja energiaa. Olen jo pidempään keskittynyt oman luontosuhteeni hoitamiseen. Osa omaa luontosuhdettani on ehdottomasti ollut asioiden jakaminen omien lasteni kanssa. Olen pyrkinyt siirtämään lapsiini kunnioituksen ja rakkauden kaikkea elävää kohtaan. Meillä on aina aikaa ihmetellä, hämmästellä ja ihastella luonnon monimuotoisuutta ja keskittyä luonnon omiin pieniin näytelmiin. Liikumme luonnon keskellä kiitollisin mielin. Uskaltaisin väittää, että asian jakaminen lasten kanssa on saanut minut keskittymään luonnon keskellä vieläkin paremmin ja syvällisemmin.

Koti on koko perheemme elämän keskiössä. Talomme on kenties epäkäytännöllinen, mutta se on meille kaikille rakas paikka, jossa vietämme aikaamme mielellämme. Olen käyttänyt paljon energiaa tavaroiden järjestämiseen ja lajitteluun. Projekti on ollut pitkä ja vielä on tehtävää. Uskon kuitenkin, että olemme jo voiton puolella ja talomme on tällä hetkellä huomattavasti paljon selkeämpi ja toimivampi. Talossa on tilaa elämälle. Olen kiinnittänyt myös paljon huomiota kodin tuoksumaailmaan ja huomannut, kuinka paljon positiivista vaikutusta se on tuonut arkeeni.  Pieni asetelma vanhempien makuuhuoneen lipaston päällä on minulle kuin pieni alttari. Kauniit ja merkitykselliset esineet saavat minut hyvälle tuulelle. Pihapiiristä löytyy myös pieniä asioita, joita olen hankkinut sinne ihan tarkoituksella ja joihin katseeni aina osuu katsoessani ikkunasta ulos tai viettäessäni aikaa pihamaalla.

Olen ottanut levollisesti vastaan syksyn ja lähestyvän talven. En ole harmitellut kelejä, vaan elänyt niitä päivä kerrallaan. Iloinnut pienistä valonsäteistä ja kiitellyt harmaiden päivien pehmeää lempeyttä, joka on pitänyt päänsärkyni poissa. Olen tutkiskellut enemmän herkkää puoltani ja pyrkinyt löytämään tasapainoa sisäisen maailmani kanssa. Tutkaillut tunteitani. Olen aloittanut tovi sitten ajatuksissani piirtelemän papereille mandaloita. Istun usein perheen pikkuisten kanssa piirtelemässä. Hetki on rauhallinen lasten ollessa puuhissaan ja minäkin voin antaa ajatusten hetken vaeltaa vapaammin. Mitä vielä haluaisin tehdä ja mihin syventyä paremmin. Viherkasvit ovat ensimmäisenä listallani. Haluaisin kotiini enemmän kasveja. Haluaisin tutustua kivien erilaisiin ominaisuuksiin. Haluaisin kirjoittaa, kirjoittaa ja kirjoittaa.

Lukemattoman määrän Ahaa-elämyksiä ja vastauksia ihmettelyihini on tarjonnut lumoava lukuelämys Vihreä noita. Kirjan kannet tuovat mieleen vanhat koulussa käytetyt opetustaulut. Silmää hivelevät vihreän sävyt ja viehkeät kasvien lehdet tummaa taustaa vasten ovat kauneinta, mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Yhdessä kauniiden fonttien kanssa kokonaisuus houkuttelee avaamaan kirjan. Kirjan sivuilla tutustutaan monenlaisiin asioihin ja aiheisiin, joista jokainen voi valita juuri itselleen sopivat jutut. Kirjan sivuilta löytyy myös kaikki se, mitä minä kuvaan edellä. Kenties hieman eri sanoin selitettynä, mutta löytyy kuitenkin. Kauniita ja yksinkertaisia keinoja ja totuuksia siihen, kuinka voi voida paremmin. Keskittyminen energiaan vaatii harjoittelua, mutta taito on meidän jokaisen ulottuvilla. Jokaisen sisäinen matka on myös erilainen. Yhtä oikea. Vihreä noita on ihana ystävä ja opas matkalle mukaan. Uskon, että tämä kirja on ja pysyy ikuisesti kirjahyllyssäni ja joskus jompikumpi tyttäristäni nappaa sen itselleen.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Viisas Elämä

2 kommenttia:

  1. Right away I am going too do my breakfast, after having my breakfast coming over again to read additional news.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.