maanantai 4. maaliskuuta 2019

Voihan Futon!


Kaupallinen yhteistyö
*tuotteesta saatu alennusta blogipostausta vastaan

Olen kirjoitellut blogissani unesta ja sen puutteesta vuosia. Tietyllä tapaa aihe on ollut ihan luonnollinenkin, sillä on tunnettu tosiseikka, että pienten lasten vanhemmat nukkuvat yönsä huonosti. Lähes yhtä kauan on ollut puhetta niskajumista ja ajoittan piinaavista päänsäryistä. Tovi sitten teimme mieheni kanssa ratkaisun patjan vaihdosta. Vanha patjamme oli ehdottomasti nähnyt jo parhaat päivänsä ja oli aivan varmasti osaltaan syypää kaikenlaiseen epämääräiseen kipuiluun. Vanha patja oli auttamattomasti liian pehmeä, eikä tarjonnut mitään tukea selälle. Välillä tunnuin herääväni yöllä kuopasta, josta oli vaikea päästä ylös huolehtimaan tuttia kuopuksen suuhun tai lohduttelemaan pahaa unta nähnyttä keskimmäistä. Vanhasta sängystä itsensä sai kammeta voimalla ylös.

Päädyimme lopulta varsin lyhyen pohdinnan jälkeen siihen, että uusi patjamme tulisi olemaan futon. Osaksi sen vuoksi, että halusimme kokeilla jotakin uutta ja olimme kuulleet pelkkää hyvää futonpatjoista. Futonpatjan valintaa puolsi myös hieman yllättäväkin seikka. Tunnelmalliseen vinttihuoneeseen ei ole helppo tuoda tavallista runkopatjaa. Portaikko ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi leveä. Runkopatjan olisi saanut huoneeseen ainoastaan ikkunan kautta ja pelkkä ajatuskin moisesta ponnistuksesta oli työläs. Onneksi keksimme pulmaamme loistavan ratkaisun. Futonpatjasta tulee monelle ensimmäisenä mieleen se, että patjaa tulee rullata käytössä (koskee ainoastaan täyspuuvillaisia patjoja), jotta patjan täytteet painuvat tasaisemmin. Rullattava patja mahtuisi vaivatta myös ahtaasta portaikosta vanhempien makuuhuoneeseen. Meille valikoitui siis Traditional futonpatja Top Cover Cotton petauspatjalla. Kätevä toimitus omalle kotiovelle kruunasi hyvän palvelun.


Ensimmäinen yö uudella patjalla oli arvatenkin varsin mullistava kokemus. Muistan heränneeni keskellä yötä ja unisenakin tajusin, että patja tuntui jotenkin erilaiselle. Toki hetken ajatuksiani selvitellessä muistin, että futon oli tullut taloon. Aamulla mieheni, joka ei ikinä intoile turhasta kertoi nukkuneensa paremmin kuin aikoihin. Olen todella onnellinen siitä, että päätimme vihdoin vuosien odotuksen jälkeen panostaa uuteen patjaan. Kuinka helposti sitä ruuhkavuosina jättääkin itsensä alinomaan viimeiseksi. Hälyttävän useasti. Monessa perheessä mennään meidän tavoin lapset edellä kaikessa ja muu saa odottaa (ja odottaa). Huono unenlaatu vaikuttaa kuitenkin arjessa aivan kaikkeen. Osa lapsistamme on vielä sen verran pieniä, että nostelen heitä paljon päivän aikana eri tilanteissa ja selkä on muutenkin kovalla koetuksella. Uskon, että uusi patja auttaa hieman tasaamaan tilannetta. Tukea löytyy nyt selälle yön aikana aivan eri tavalla kuin ennen.


Historia
Ominaisuudet
Käyttö 
Hoito


Futon:

Alunperin Japanista
Valmistetaan perinteisesti luonnonmateriaaleista:
puuvilla/villa/hevosenjouhi/kookoskuitu
Hoitamalla futonia oikein pidennät sen käyttöikää.
Ei aiheuta sähköisyyttä, eikä kerää itseensä pölyä.
Ei hiosta.
Antaa hyvän tuen ja auttaa lihaksia rentoutumaan.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Futonnetti.fi

2 kommenttia:

  1. Waude! Kiva kuulla futonkokemuksia!
    Onko patja painava?

    VastaaPoista
  2. Mieheni kantoi patjan kevyesti ylös vinttiin. Minä tarvitsen pikkuisen apua patjan rullaamisessa ja kääntämisessä. Olemme kyllä kovasti tykänneet. Uskallan suositella. Ihanaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.