lauantai 9. maaliskuuta 2019

#slowmorning - Näe itsesi positiivisesti

#slowmorning

Monet kirjoitukseni blogin puolella ovat käsitelleet positiivisuutta, toiveikkuutta ja hyvien puolien näkemistä kaikissa asioissa. Olen saattanut kirjoittaa raskaasta pikkulapsiarjesta pitkän kirjoituksen ja lopulta kuitenkin päättänyt sen positiiviseen pohjavireeseen. Jaan teille salaisuuden. Vuosia ja vuosia ajattelin olevani pohjimmiltani negatiivinen ihminen. Omassa mielessäni koin suhtautuvani maailmaan torjuvasti. Näin maailman paikkana, jota vastaan tuli suojautua. Monta kertaa elämän eri käänteissä valmistauduin pettymyksiin, vaikka elämä lopulta antoi parastaan. Monessa ajatuksessani ja toiminnassani näkyi myös hivenen pelkoa. Pidin elämää käsivarren mitan päässä itsestäni. Sanoin monille elämääni rikastuttaville ja positiivisille asioille ei. Samalla suljin myös pitkäksi aikaa oven ilolta, riemulta ja hauskuudelta.

Eräs kommentti yksinkertaisuudessaan herätti minut näkemään, että olin nähnyt itseni varsin yksipuolisesti ja hivenen väärässä valossa: "Kyllä, sinä aina näet lopulta hyvän kaikessa". Pieni kommentti auttoi minua astumaan hetkeksi askeleen etäämmäksi itsestäni. Katsomaan itseäni ulkopuolisen silmin. Pienen kommentin kautta tajusin, kuinka oikeassa sen lausuja olikaan. Luonteeni vahvuudet olivat monessa paikassa vieneet minut läpi vastoinkäymisten. Suurin lahjani oli kyky nähdä tulevaan ja siihen, kuinka hyvä se voisi lopulta olla. Luonteenpiirteet, jotka lokeroin negatiivisuudeksi olivat lopulta nippu asioita, jotka olivat minulle hyödyksi. Tajusin olevani realistinen, varautunut, ujo ja analyyttinen.

Vuodet ovat opettaneet minulle jatkuvasti uusia asioita itsestäni. Mitä enemmän olen pystynyt murtamaan omaa negatiivista kuvaa itsestäni, sitä selvemmin olen nähnyt kuka todellisuudessa olen. Luonteeni positiiviset piirteet ovat päässet kukkimaan ja olen löytänyt itsestäsi asioita, joista todella pidän. Olen hullutteleva, uskalias, uskollinen, sitkeä, sinnikäs, luova, syvällinen, empaattinen, herkkä ja voimakas. Minussa näkyy kaikki elämän värit ja sävyt aivan, kuten kirkkaasti loistavassa prismassa. Minä tuon mukanani ilon ja hauskuuden. Minuun tukeudutaan ja minusta etsitään turvaa ja rohkaisua. Olen tarpeeksi rohkea ja voimakas kantamaan myös toista ihmistä vaikeilla taipaleilla. Lopulta aika loistotyyppi. Näethän sinäkin itsesi positiivisessa valossa? Aloita viimeistään tänään.

4 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä kirjoitus! Monesti meidän omat ennakkoluulot estävät meitä näkemästä tai jopa toimimasta jollain tavalla. Ollaan loistotyyppejä! <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos =) Ollaan loistotyyppejä. Todellakin. Ihanaa viikkoa sinulle. Meillä alkoi juuri ihana lumisade. Ehdin jo tovin eilen miettiä kevättä, mutta se saa nyt odottaa. Kyllä on kaunis keli.

  VastaaPoista
 3. Tämä on asia jonka kanssa olen paininut paljon viimeaikoina. Olen saanut ja saavuttanut elämässä paljon ja nyt alan ehkä pikkuhiljaa nähdä sen itsekin. Positiivisuus on mahtava juttu❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että arvostus ja ylpeys siitä, mitä olet jo saavuttanut on löytänyt sinut. Usein kurkotamme, niin voimakkaasti eteenpäin, että emme ehdi näkemään ja huomaamaan, mitä on jo tässä. Suloista viikkoa sinulle.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.