sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Fiilis on ihan OK!


Ihanaa kirjoittaa silloin, kun on hyvä fiilis. Hyvän fiiliksen takana on monta pientä asiaa. Isoin juttu on varmasti se, että panostuksen ja parannusten myötä unenlaatu on selkeästi kohentunut. Herätyksiä tulee yhä yössä suunnilleen sama määrä, mutta nukun niiden välissä parempaa ja syvempää unta. Päänsärky ja mystiset poskiontelovaivat ovat pysyneet myös kurissa. Arjessa on yksinkertaisesti ollut enemmän virtaa käytettävissä. Kotiäidin muistikin on alkanut toimia paremmin. En enää ahdistu multitasking tyylisestä arjestani aivan, niin paljon kuin ennen. Toki välillä tulee eteen tilanteita, joissa verenpaine tuntuu hyppäävän pilviin, mutta osaan onneksi reagoida tilanteisiin paremmin.

Muistin pätkiminen tuntui jossakin välissä aivan kamalalle. En sano, että olisin nyt jollakin tavalla selvillä vesillä muistini kanssa, mutta toistaiseksi asiat järjestyvät taas mieleeni totutusti. On ollut aikoja, jolloin asiat ovat vain tippuneet suoraan kyydistä. Arjessa on lopulta melkoisen paljon muistettavaa ja liikkuvia osasia. Esikoisen koulu/harrastus aikataulut, läksyt, hammaslääkärit, neuvolat, talviurheilu kamppeet, laskut, ruokalistat, oikein ajoitetut pyykkipäivät...Välillä tuntuu näin kolmen lapsen äitinä, että blogin ylläpito ja yhteisössä mukana häärääminen on yksinkertaisesti liian kunnianhimoinen setti. Perheen kuopuksen kasvaessa tahti on jatkuvalla syötöllä kiihtynyt. Päivän aikana on enää yksi pieni tauko, jolloin voi hivenen hidastaa tahtia. Päiväunet. Keskimmäinen on oppinut puuhailemaan omia juttujaan sen aikaa, kun nukutan perheen pienintä. Vartin saan istua keinutuolissa pinnasängyn vierellä ja sitten taas mennään.

Kahvi ja itselleni mielekkäät pienet jutut pitävät minut pinnalla. Yöpöydällä odottaa kasa luettavia kirjoja. Kristalli täyttää olohuoneen pienillä prismoilla. Kirjoittaminen ja kuvaaminen ovat yhä minun omaa aikaani. Omasta kehityksestä iloitseminen on myös iso juttu. On myös hienoa tehdä kivoja suunnitelmia tulevaisuuden varalle, mutta osata samalla olla juuri tässä ja nyt. Kamerassa odottavat Lapin kuvat purkamista. Mukavaa päästä palamaan reissun tunnelmiin teidän kanssanne. Hyvää viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tiedän todellakin tuon olotilan kun univaje ja multitasking tekee päästä silppua! Itse kun olin päiväkodissa töissä niin muistettavia asioita oli omien lasten lisäksi vielä 20 työlapsen asiat. Muistilaput, kalenteri ja kännykän muistutukset on käytössä, mutta silti asioita putoaa välillä. Tilanne kyllä helpottui vähän kun kuopus alkoi eskarissa vihdoin nukkumaan ilman yöheräämisiä. Tsemppiä arkeen ja mukavaa loppuviikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuormittavissa tilanteissa täytyy vain ottaa rauhallisesti ja antaa aivoille hieman aikaa. Kyllähän siellä kaikki vielä onneksi tallessa on. Aurinkoista viikkoa. Tulisipa kevät vihdoin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.