maanantai 3. kesäkuuta 2019

Perheen ruokaremontti


*Kaupallinen yhteistyö
Foodin

Aihetta on sivuttu blogissa ennenkin. Päätimme tovi sitten mieheni kanssa kiinnittää enemmän huomiota perheen ruokailutottumuksiin. Turhan usein olemme antaneet väsymyksen ja kiireen viedä mennessään. Tavallaan asian ymmärtää ja itselleen täytyy antaa välillä myös piuhaa. Elämässä pitää olla sijaa myös herkuttelulle. Ja sanotaan ihan suoraan, että Take Away ruoka ja valmiit einekset hellivät välillä sielua ja hermoja. Toisaalta muutaman päivän huolimattomat ruokailut putkessa vaikuttavat nopeasti yleiseen olemiseen ja jaksamiseen. Noidankehä syntyy helposti. Olet väsähtänyt, koska syöt huonosti. Väsyneenä hakeudet entistä helpommin einesten ja makkaraperunoiden maailmaan. Ongelma on eniten näkyvissä viikolla. Viikonloppuisin meillä on aina panostettu enemmän aterioihin. Perheen lapset eivät halua viikolla syödä samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin ja tämä poistaa listalta isot satsit keittoa ja makaronilaatikkoa. Meistä aikuisista olisi taas ihanaa, jos joka päivä ei tarvisisi käyttää aikaa ruoan valmistuksen. Esikoisen koulun aloituksen myötä on myös tullut iso nippu ruokia, jotka ovat joutuneet jostakin syystä inhokkilistalle. Ennen meillä kaikki lapset söivät reippaasti lähes, mitä tahansa. Tämäkin ilmiö on varmasti tuttu juttu monessa lapsiperheessä.


Meillä on aina syöty reippaasti vihanneksia ja hedelmiä. Ongelma on enemmän siinä, että niitä on syöty aina samalla tavalla. Seuraa kyllästyminen. Salaatteihin saa helposti uutta twistiä lisukkeilla ja itse tehdyllä salaatinkastikkeella. Netti pursuaa erilaisia salaattireseptejä. Lisää salaattiin yrttejä, juustoa, krutonkeja, kanaa ja cashewpähkinöitä. Salaatin kylkeen itse tehtyä sämpylää tai vuokaleipää ja kokemus on jo ihan toinen, kun perinteinen pakkosalaatti lautasen reunalla. Pähkinät ja yrtit tekevät myös perinteiselle pyttärille ihmeitä.Yrttien kasvattelu on lisäksi hauskaa puuhaa ja ne sulostuttavat samalla keittiön ilmettä, kuinka helppoa niitä onkaan popsia ohimennen ja lisätä ruoan sekaan. Mikäli teidänkin talossanne on innokkaista pieniä dippailijoita kannattaa kokeilla dippikastikkeen joukkoon cashewtahnaa. Sama tuote soveltuu myös tuomaan kermaisuutta kastikkeisiin. Tavallisen paistoöljyn vaihtaminen seesamiöljyyn tai kylmäpuristettuun neitsytkookosöljyyn saa esimerkiksi kanan maistumaan taivaalliselle. Lopulta kyse ei aina ole isoista muutoksista.Kaikista helpoin tapa ujuttaa muutoksia lapsille on valmistaa smoothien. Blenderiin sujahtaa mukavasti tuttujen hedelmien lisäksi mm. Chian-siemeniä, jotka sopivat muuten mainiosti myös puuron päälle yhdessä marjojen kanssa. Lapset ovat maistelleet myös valmista Smoothie mix Green sekoitusta. Smoothien sijasta jauhe kelpasi lapsille paremmin lettutaikinan seassa. Olemme myös kokeilleet joukolla erilaista karkkipäivää. Meillä syödään karkkia todella maltillisesti vain kerran viikossa, mutta minusta oli kiva tutustuttaa lapset erilaisiin makuihin. Karkkipäivän herkkuna meillä oli raakasuklaamulperiraakasuklaacashew ja taivaallisen ihanalle maistuva lakritsitaateli. Ajattelin säästää itselleni jemmaan (kahvin kanssa nautittavaksi)  Chai-orange ja Flow Raakasuklaan, mutta lapset ja mieheni olivat päässeet herkkujen makuun. Pakko erikseen mainita, että tykkäsin mielettömästi Chai-orange raakasuklaasta. Tämä oli itselleni pienoinen yllätys. Yleensä en hirmuisesti välitä maustetusta suklaasta. Virkistävä poikkeus siis. Foodin paketista löytyi vielä Granola:n Cinnamon Apple ja Almond Cranberry välipalapatukoita. Herkkuhetken jälkeen kukaan ei pyydellyt enää perinteisiä karkkipusseja. Hauskinta kuitenkin oli istua saman pöydän ääressä maistelemassa. Lapset hämmästyivät suuresti, kun välipalapatukoita maistellessamme luin tuoteselostetta. "Lapset te söitte juuri mm. nokkosta ja pinaattia".

Kannustan kaikkia kokeilemaan uusia juttuja koko perheen kesken. Kivoista jutuista tulee helposti tapoja. Meillä on nykyisin blenderi kovassa käytössä viikonloppuisin. Aikaisemmin se vain pölyttyi kahvinkeittimen vieressä. Sunnuntaisin paistellaan astetta terveellisempiä pikkuisia lettuja. Hyvistä valinnoista tulee hyvä olo, niin se vain on.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Foodin

2 kommenttia:

  1. Niin tutulta kuullostaa! Onneksi isommilla lapsilla alkaa jo vähän ennakkoluuloisuus vähenemään ja he ovat avoimempia uusille makuelämyksille. Itsekin välillä kyllästyn ruuanlaittoon kun tuntuu että aina pitää tehdä sitä samaa, tuttua ja turvallista. Se on muuten jännä, miten smoothie maistuu lapsille! Ja sama juttu on kasvissosekeitto, se on lasten herkkua, vaikka erikseen vierastavat esim. keitettyä kukkakaalia ja kesäkurpitsaa. Aurinkoista viikkoa teille ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa viikkoa myös sinulle. Minä ajattelin nyt helteiden ollessa päällä tehdä smoothie annoksista suurempia ja valmistaa osasta mehujäitä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.