sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Syksy saapuu rintamamiestaloon


Tervetuloa syksy. Vihdoin on tullut aika purkaa pois kesäpiha ja antaa tilaa uudelle. Hieman vielä ajatus viipyilee kesän tunnelmissa. Menneen kesän huippuhetkiksi nousevat ne pienet kiireettömät hetket, jotka olemme saaneet viettää mieheni kanssa yhdessä pihakeinussa. Seuranneet lasten touhuja ja nauttineet kuumaa kahvia ulkosalla. Viikolla etsin vintin kätköistä pehmeät viltit. Vilttien suojissa keinussa voi istua vielä pitkään. Kiikuttelu omalla pihamaalla lisää taatusti onnellisuuden tunnetta ja huomattavasti. Keinun heijaava liike on rentouttava. Sitä huomaa päästävänsä irti. Kroppa ei enää tunnu jäykälle ja hartiat eivät kiristä. On tilaa onnellisille ja tyytyväisille ajatuksille. Pihamaalla voi sulkea silmänsä ja kuunnella tuulen huminaa. Pikkuinen sadekuurokin on ihan hauska istua läpi katoksen suojissa. 

Uuden kauden aloitukseen kuuluvat ehdottomasti kanervat, callunat, havut ja varvut. Olemme tehneet perheen kesken pieniä retkiä lähimetsään ja etsineet kauniita käpyjä ja tietysti myös kärpässieniä. Jälkimmäisiä emme toki kerää, vaan tyydymme pelkkään väriloiston ihasteluun. Samalla olemme ihmetelleet kuhinan loppumista muurahaispesissä. Lähimetsä on todellinen aarre. En voisi kuvitella asuvani paikassa, jossa en pääsisi nauttimaan luonnosta. 


Syksy ja linnut. Pihapiirissämme käy jo aikamoinen melske. Tontillamme ylväänä seisovat pihlajat tarjoavat tänä syksynä linnuille paljon ravintoa. Linnut ovat tervetulleita vieraita. Lintujen tunnistaminen tuottaa puhdasta riemua koko perheelle. Tarkkailu opettaa keskittymistä ja hiljentymistä, sekä luonnon kunnioittamista. Kaikki lapsemme ovat oppineet laskemaan lintuja tarkkailemalla. Kuinka monta lintua pihassa näkyy? Yksi, kaksi, kolme... On ihanaa odottaa, joka syksy saman lintuparven välilaskeutumista pihamaan isolle nurmikolle. Kyse on vain yhdestä ainoasta päivästä ja hetkestä. Näky on upea. Levättyään ja ruokailtuaan parvi kohoaa taivaalle. Kohta pääsee taas täyttämään pähkinäautomaatteja ja lintulautojen ruokasäilijöitä, sekä ripustamaan talipalloja. Mikäli pihapiiriin haluaa houkutella lintuja kannattaa ruokinta aloittaa aikaisin. Olemme saaneet seurata myös kotipihassamme temmeltävän oravan puuhia. Hänellä näyttää olevan melkoisen kiire. Millaiselta syksy näyttää sinun pihassasi?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.