keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Vihdoinkin työpiste olohuoneeseen


*Kaupallinen yhteistyö Preeco.fi

Minulla on ollut todella pitkään mietinnässä oma työpiste olohuoneeseen. Vihdoinkin ajatuksesta tuli totta ja läppäri ei enää seikkaile siellä ja täällä. Preeco.fi :n valikoimista löytyi juuri sopivan kokonen (90cm x 50cm x 78 cm) musta työpöytä olohuoneen pieneen nurkkaukseen. Jokaisessa kodissa on varmasti samanlaisia pieniä tiloja, jotka jäävät hyödyntämättä. Tyylillisesti halusin työnurkkauksen keventävän olohuoneen yleisilmettä, joka välillä tuntuu hivenen raskaalle vintage huonekalujen vuoksi. Vanhat ja uudet tavarat, sekä huonekalut sopivat minusta kauniisti yhteen. Tyylejä on muutenkin mukava sekoitella, jotta sisustus pysyy mielenkiintoisena. En toki halua asua mummolassa, vaikka talomme onkin tyypillinen 50-lukulainen liinavaatekaappeineen ja keinutuoleineen. Rakastan vanhaa aikaa ja se sopii minulle kentien paremmin kuin nykyaika, mutta pidän myös selkeistä ja keveistä linjoista. Onneksi minun ei tarvitse valita, vaan kotini voi olla ihana sekoitus molempia tyylejä.


Hiljalleen kotiin on hiipinyt takaisin sininen väri. Sininen oli joskus ehdoton lempivärini ja se piti kutinsa todella pitkään. Hiljalleen kuitenkin kypsyin väriin ja se pysyi poissa sisustuksesta vuosia ja vuosia. Ainoa poikkeus sääntöön on ollut mummoni vanha puutuoli. Puutuoli on kenties ainoa yksittäinen huonekalu, joka on seurannut minua lapsuudenkodistani nykyiseen kotiimme. Se on sympaattinen tuolivanhus, joka saa rauhassa menettää alkuperäistä maalipintaansa ilman, että haluaisin maalata sen uudelleen. Vanha sininen väri on sympaattinen ja koko tuoli tuo muistoja mieleen. Tuoli sai juuri sopivasti uutta ilmettä lampaannahkaisen istuinalustan avulla. Nyt vanha tuoli sopii oikein mukavasti yhteen uuden työpöydän kanssa. Tuolin lisäksi talosta löytyi valmiina olohuoneen sininen matto. Huomasin Preeco.fi:n valikoimissa aivan ihastuttavan sinisen LA PERLA rahin ja en voinut vastustaa kiusausta. Rahi sopii olohuoneeseen aivan täydellisesti ja on todella laadukkaa oloinen, sekä suloisen pehmeä. Sininen väri suorastaan hehkuu ja kaunis kultainen yksityiskohta rahin jalassa tuo ripauksen luksusta huoneeseen. Sininen on nyt todellakin tullut takaisin kotiimme ja kauniimmalla mahdollisella tavalla.


Työpöydän yläpuolelle jäävään tilaan löytyi tyylikäs seinähylly. Ihastuin hyllyyn ihan ensinäkemältä. Mielestäni se tasapainottaa kokonaisuutta ja hakee parikseen sisustuksen mustat ja tummanruskeat sävyt. Kokosin hyllyille muutaman kivan muiston vuosien varrelta ilostuttamaan päivää. Loput nurkkauksen tavaroista löytyikin jo entuudestaan talon eri nurkista. Mietinnässä on vielä työpisteen valaisin. Illat ovat pimenemään päin ja usein kirjoitan, juuri iltaisin talon vihdoin rauhoittuessa päivän tohinoista ja touhuista. Millainen valaisin olisi sinun mielestäsi kokonaisuuteen sopiva? Moderni vai retro? Olen todella tyytyväinen tähän omaan pieneen tilaan, jossa saan keskittyä kirjoittamiseen. Muutama uusi juttu ja koko huone tuntuu saaneen pienoisen kasvojenkohotuksen. Onkos sinulla kodissa jokin projekti menossa?


Yhteistyössä Always somewhere else ja Preeco.fi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.