lauantai 16. marraskuuta 2019

Nukkekotileikit on aina yhtä kivoja!


*Kaupallinen yhteistyö
Leluvaunu

Nukkekotileikit ovat yhä yhtä suosittuja kuin omassa lapsuudessani. Tuntuu hienolle, että hyvät asiat säilyvät. Pienien huoneiden järjestely ja asukkaiden liikuttelu eri puuhiin tuo itsellenikin muistoja mieleen. Lasten leikkiä onkin ihana kuunnella ja katsella pienen matkan päästä. Mitä perheen isä ja äiti lapsineen kodissaan oikein puuhailevat. Kuopus laittaa isän tekemään ruokaa ja äiti menee vessaan. Isoveli parkkeeraa auton nukkekodin pihaan.

Vanha nukkekotimme koki surullisen lopun. Muistan kuinka odotin viimeisilläni perheen keskimmäistä lastamme ja maalasin, sekä tapetoin nukkekotia esikoisellemme. Tilasin netistä huonekalut jokaiseen huoneeseen ja mieheni kasasi nukkekodin jouluksi valmiiksi. Aikamoinen projekti. Nukkekoti oli kaunis ja rakkaudella tehty. Hintalappu oli myös melkoinen. Leikeissä nukkekoti kuitenkin osoittautui hyvin äkkiä varsin epäkäytännölliseksi. Ovet eivät pysyneet auki kunnolla, vaan häiritsivät pientä leikkijää. Varsinkin ullakkohuoneen katto oli todella huonolla kiinnityksellä varustettu. Hetken päästä alkoivat irrota ovet ja pienet puiset parvekkeen kaiteet. Lopulta kokonainen ikkuna. Koko homma oli oikeastaan pelkkää uudelleen liimaamista ja tepetointia. Leikkimisen kuuluisi olla hauskaa.Olen todella tyytyväinen leikkihuoneen uuteen puiseen kalustettuun nukkekotiin. Vihdoinkin meillä on nukkekoti, jolla voi huoletta leikkiä. Ei irtoavia osia. Nukkekotia on myös kevyt siirrellä. Iso plussa myös ulkonäöstä. Nukkekoti on hauskan näköinen ilman tapetointia ja maalaamista. Samaan pakettiin kuuluvat kalusteet ja perhe. Leikkimään pääsee heti. Ei turhaa odotusta! Väritykseltään nukkekoti sopii täydellisesti iloiseen ja värikkääseen leikkihuoneeseemme.

Välillä aikuiset innostuvat leluista, jotka eivät kuitenkaan sovellu leikkihuoneeseen lasten leikittäväksi. Lelujen rikkotuessa harmistus on suuri. Tästä lähtien mietin tarkasti. Nukkekotien kanssa voi mennä helposti metsään. Osa tarjonnasta on selvästi tarkoitettu aikuisille nukkekotiharrastajille. Aikuisten nukkekodit eivät ole tehty leikkimistä varten. Ostaessasi helposti rikkoutuvan lelun menetät jokainen kerta rahaa ja lelu päätyy lopulta roskiin. Ostamalla kestävän puulelun nukkekodilla leikkii parhailllaan monta sukupolvea tai ehjän lelun voi laittaa kiertoon muulla tavalla seuraavalle leikkijälle. Hyvässä kunnossa oleva puulelu menee helposti kaupaksi.

Meillä leikit jatkuvat nyt iloisissa merkeissä.


Yhteistyössä Always somewhere else ja Leluvaunu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.