keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Rentouttava miniloma Haikon Kartanossa


*Kaupallinen yhteistyö
Hotelli Haikon Kartano & Kylpylä

Omaan arkeen voi välillä totaalisesti väsähtää. Kaunein syksy on ohitettu jo pieni ikuisuus sitten ja lumi antaa odottaa tuloaan. Pimeys saa taakan tuntumaan raskaammalle. Rakastan toki omaa elämääni ja perhearkea, mutta välillä väsymys tiivistyy. Ympärillä on liikaa melua, likaisia astioita, pyykkivuoria ja ihan sitä samaa päivästä toiseen. Voitte varmasti kuvitella, kuinka iloinen olin pakatessani laukkua vuorokauden minilomaa varten. Saimme mahdollisuuden lähteä viettämään aikaa kahden mieheni kanssa Haikon Kartanoon. Porvooseen on aina ihana palata.

Lähtövalmistelut alkoivat jo torstain puolella. Kolmen lapsen vanhemmat laittavat aina ensin kodin kuntoon lapsia hoitamaan saapuville isovanhemmille. Monesti on meillä talo hieman sekaisin. Arjen kiire näkyy lopulta todella monessa asiassa. Mieheni oli järjestänyt perjantain vapaaksi töistä, joten pääsimme hyvissä ajoin matkaan. Pienimmät lapset vilkuttivat meille olohuoneen ikkunassa. Tässä kohden nousee äidillä usein pala kurkkuun. Reissua odottaa viikko toisensa jälkeen ja lopulta lähteminen on joka kerta vaikeaa.

Marraskuun täysin harmaa keli ei saanut mielialaamme matalaksi. Matka kartanolle taittui lempimusiikin saattelemana. Ihanaa kuunnella autossa muutakin kuin lastenlauluja. Ajomatka oli ihan sopivan pituinen. Porvoo on lopulta aika lähellä. Kartanon pihapiiri tekee kyllä heti suuren vaikutuksen. Kaunis vaaleansininen päärakennus kohoaa ylväästi vehreää taustaa vasten. Merituuli muistuttaa, että ollaan rannan läheisyydessä.


Positiiviset kohtaamiset jäävät mieleen asumaan pitkäksi aikaa. Kylpylähotellin vastaanotossa työskennellyt ystävällinen virkailija sai meidät tuntemaan olomme tervetulleiksi. Majoituimme upeassa Deluxe huoneessa. Oven avattuamme minulta pääsi sarja ihastuneita huokaisuja. Mahtava paikka juhlia tämän vuoden kaikkia niitä juhlia, jotka olimme joutuneet arjessa vain ohittamaan. Hyvää vuosipäivää, hääpäivää ja syntymäpäivää meille. Käykö teille usein niin, että juhlat jäävät juhlimatta? Huoneessa meitä odotti ihana tervehdys: kuohuvaa, mansikoita ja suklaata. Istahdimme sohvalle ja huokaisimme. Olemme perillä. Tästä tämä kauan odotettu vuorokauden kestävä tauko omasta arjesta alkaa. Blogin Instagram-tilillä pääset kierrokselle huoneeseemme. Videot löytyvät kohokohdista.


Kylpytakit päälle ja kylpytossut jalkaan. Olimme valmiita kurkistamaan kylpylän sauna- ja allasosastolle. Omat suosikkini olivat ehdottomasti aromisauna, elämyssuihku ja 12 m pitkä oleskeluallas. Kylpylän altaat ja saunat ovat iltaisin vain aikuisten käytössä ja sehän sopi meille aivan täydellisesti. Heti altaiden ja saunojen välittömässä läheisyydessä oli viihtyisä SPA Lounge, jossa sai rauhassa istua kylpytakki päällä ja nauttia juomia. Ajantaju hävisi suloisesti saunoessa ja lämpimistä altaista nauttiessa. Viivyimme lopulta allas- ja saunaosastolla paljon arvioitua pidempään. Olo oli rentoutunut ja raukea. Loppuillan viihdyimme tiiviisti Bridget Jonesin seurassa. Seuraavaksi meitä kutsui jo höyhensaari ja ihanan iso sänky.

Aamulla hipsimme kartanon puolelle aamiaiselle. Olisi ollut ihana päästä tutkimaan jokainen huone ja salaperäinen syvennys päärakennuksesta. Kahvin tuoksu kuitenkin kehoitti suunnistamaan tiettyyn suuntaan. Kartanoravintola on vaikuttava paikka. Väkisinkin silmät alkavat tutkia erilaisia yksityiskohtia. Kerrankin saimme nauttia aamiaisen aivan rauhassa. Aamupalapöydässä oli ihanan hiljaista ja kahvi oli kuumaa.

Runsaan ja maittavan aamiaisbuffetin jälkeen kiertelimme tovin kartanonalueella. Tuuli oli viileä ja sai nostamaan takin kauluksen pystyyn. Kesällä paikka on varmasti erityisen kaunis tarjoten vierailleen erilaisia oleskelualueita ulkosalla. Olisin kyllä ehdottomasti halunnut tällä visiitillä kiertää 2,5 km mittaisen kuntopolun kartanonalueen välittömässä läheisyydessä ja kivuta näköalakalliolle, josta aukeaa upea näkymä Haikkoonselälle. Harmillista, että meillä ei ollut tarpeeksi aikaa käytettävissämme. Seuraavalla kerralla sitten. Matkalla kotiin molemmat meistä oli sitä mieltä, että takana oli paras reissu ikinä. Ehdottomasti haluamme palata vielä näihin maisemiin uudestaan. Ihana Porvoo. Ystävällinen Haikon Kartano.

Nyt kannattaa käydä herkuttelemassa kahdestaan Kartanon ravintolassa ja
 maistelemassa uudistuneen ruokalistan makuja. 
Joulun lähestyessä voit myös hankkia lahjakortin rakkaallesi!! Yhteistyössä Always somewhere else blogi ja Hotelli Haikon Kartano & Kylpylä

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.