torstai 12. maaliskuuta 2020

#paikkaushaaste - Osallistu sinäkin

#paikkaushaaste

*Kaupallinen yhteistyö
Vaatelaastari - Oikiat Design Oy

Minä sain ilokseni ottaa osaa Vaatelaastari:n  #paikkaushaaste kampanjaan. Olemme kaikki yhä tietoisempia oman käytöksemme vaikutuksista ympäristöömme. Me suomalaiset ostamme, joka vuosi 20 kiloa testiiliä. Vastaavasti heitämme vuoden aikana pois 10 kiloa. Yhteen laskettuna Suomessa syntyy 71,5 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuodessa. Jokainen meistä voi vaikuttaa jätetekstiilikuorman syntyyn ja vähentää vaatteen elinaikaisia hiilidioksiidipäästöjä varsin yksinkertaisella tavalla. Pidä hankkimasi vaatteet mahdollisimman pitkään käytössä. Samalla säästät myös selvää rahaa.

Vaatteiden kulutus on huipussaan pikkulapsivuosien aikana. Monen lapsen perheissä vaatteet usein kiertävät sisarukselta toiselle. Meillä kiinnitetään paljon huomiota materiaaleihin ja väreihin. Materiaalien tulee olla kestäviä ja laadukkaita. Suosimme värejä, jotka soveltuvat tytöille ja pojille. Tärkeintä on, että ostamme vain todelliseen tarpeeseen.

Moni meistä vetoaa kiireeseen. Meillä ei ole aikaa paikata vaatteita ja uuden saa nopeasti kaupasta.  Ongelma on ratkaistu! Enää ei tarvitse edes tuskailla ompelutaidon kanssa tai kaivaa kaapista silitysrautaa. Vaatteiden paikkaaminen on nopeaa ja hauskaa: IRROTA, ASETA, PAINA (1-2min). Koko hommaan todellakin tarvitaan vain kolme vaihetta. Muista kiinnittää vaatelaastari puhtaaseen vaatteeseen ja vältä koskemasta liimapintaan. Tämän hommaan osaa myös perheen mies!

#paikkaushaaste

Meidän talossa paikattavaa riittää. Selkeästi kovin kulutus vaatteiden suhteen on tällä hetkellä perheemme koululaisella. Itse olen huomannut, että varsinkin farkut menevät usein nopeallakin sykkeellä polvesta rikki. Farkut ovat usein muuten vielä aivan hyvässä kunnossa. Paikkaamalla farkut saavat vain lisää ilmettä ja muuttuvat persoonallisemmaksi. Minä paikkasin ja koristelin koululaisen farkut limudiskoa varten ja tyttöni oli "uusista" farkuistaan ylpeä. Olen iloinen, että asenteet ovat muuttuneet lopulta varsin lyhyessä ajassa ja tuunaus on vihdoin saanut sille kuuluvan arvon. Jatkuva uuden hankkiminen ja kertakäyttökulttuuri ei ole enää COOL. Miten sinä osallistuisit #paikkaushaasteeseen? Vaatelaastareiden käyttöä ei toki tarvitse rajata vain vaatteisiin. Vaatelaastarit ovat yllättävän monikäyttöisiä. Minä ajattelin seuraavaksi tuunata tyttäreni tylsän koulurepun.

Ota kuva paikkauksestasi ja jaa se somessa #paikkaushaaste
Liity mukaan myös #paikkaushaaste FB-ryhmään ja inspiroidu

#paikkaushaaste

Vaatelaastari on...

Pesunkestävä 
Sopii kaikkiin materiaaleihin
Valitse vaatelaastari paikattavan tuotteen mukaan
Tuotetta löytyy joustavasta luomupuuvillasta 
heijastavaan ulkovaatelaastariin
Kuoseja löytyy jokaiseen makuun
Koristele, peitä, paikkaa ja tuunaa
Suunniteltu ja valmistettu Suomessa
Tuote on pakattu uudelleen käytettävään sokeriruokopussiin

Tehdään yhdessä maailmasta parempi paikka!

#paikkaushaaste

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.