keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Kudokko on kerrospukeutujan ystävä

 *Kaupallinen yhteistyö Kudokko 

Mennyt talvi on ollut jotakin aivan ihmeellistä. Omat ajatukseni ovat olleet paljon lapsuuteni lumisissa talvissa. Paras muistoni talvesta syntyi eräällä iltalenkillä. Hileinen lumi tuiskusi harjun korkeissa männyissä ja synnytti heleää helinää.  Luonto muistutti minua siitä, kuinka paljon jää näkemättä ja huomaamatta jokainen päivä. Mieleeni piirtyi kuva lapsuudestani. Minä selälläni hangessa katsomassa taivaan tähtiä, ympärilläni talven tummuus ja hiljaisuus. Tänä keväänä ajatukseni ovat vaeltaneet tavallista enemmän. Ne ovat pomppineet ja punoneet omia punoksiaan. Onkin enemmän kuin paikallaan ajatella kevään kirpsakoita ja vaihtelevia kelejä ja seuraavaksi jotakin lämmittävää eli Kudokko:n sielukkaita ja kestäviä tuotteita.

Talvella on ihana kääriä itsensä lohduttavan pehmeään syleilyyn. Kevään kirpeässä tuulessa kaipaan myös, jotakin lämmittävää. Palelen helposti ja olen aina suosinut kerrospukeutumista. Eritysherkkänä olen myös kokenut monet materiaalit iholla epämiellyttäviksi. Kudokko:n tuotteet tuntuvat ihoa vasten hyvältä ja luonnolliselta.  Sansa Kämmekkäät on valmistettu silkkialpakasta ja pellavasta. Materiaalien suloinen liitto yhdistyy kauniiseen eläväpintaiseen kuvioon. Kämmeekkät ovat tuoneet tyylini jotakin aivan uutta ja yhdistyneet hienosti jo olemassa olevien vaatteideni kanssa. Tyylin täydentää Kiedo Grande suuri pellavaneulehuivi, jonka saa kiedottua kaulaan monin eri tavoin. Huivi on samaan aikaan kevyt, näyttävä ja lämmittävä. Kudokko osana kerrospukeutumista todella toimii.

Sansa kämmekkäät saivat minut ajattelemaan Louisa May Alcott:n kirjaa Pikku Naisia, jossa kirjailijaksi pyrkivä Josephine kirjoittaa mustekynällä vilttiin kääriytyneenä vetoisassa huoneessa ensimmäistä julkaistavaa romaaniaan. Josephine nimi saa minut ajattelemaan Titanic elokuvaa. "Come Josephine, In My Flying Machine. Going up she goes, up she goes"... Titanic saa minut miettimään sen ajan taidokasta käsityötä ja pukeutumista. Kiedo Grande huivin kuvaaminen tuiskuavassa tuulessa sai minut ajattelemaan American Beauty elokuvan "Plastic Bag" kohtausta. Kaunista tanssia tuulen kanssa. Ajatukset todellakin vaeltavat.

Olen jo tovin ajatellut, kuinka onnekas olen, kun saan tutustua kotimaiseen käsityöhön ja osaamiseen. Kertoa teille, kuinka taidokasta työtä Oulussa tehdään. Tuetaan yhdessä kotimaista käsityötä. Kudokko:n tuotteet ovat laadukkaita ja niistä huokuu rakkaus käsillä tekemiseen. Käsityöläisyys on todella jotakin vaalimisen arvoista. Tuotteisiin kudotaan tunnetta, kulttuuriperinteitä ja palasia siitä, ketä me olemme juuri tässä ajassa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.