maanantai 21. syyskuuta 2015

Valkosuklaatryffelikakku


Tässä on taas yksi meidän perheen kahvipöydän suosikeista! Tähän kakkuun ei tarvitse käyttää liivatetta, vaan valkosuklaa hoitaa homman. Täytyy pienoisesti tunnustaa, että panostan kyllä siihen, että kakku maistuu hyvälle, mutta en oikein jaksa räveltää koristeita. Muuten tykkään kovasti tehdä kaikkea pientä käsilläni, mutta kakkujen eteen en näe paljoa vaivaa. Maku ratkaisee!

Pohja:
2 kananmunaa
4 rkl hienoasokeria
50 g jauhoja
50 g sulatettua valkosuklaata

Tryffelipäällyste:
3 dl kuohukermaa
350 g valkosuklaata
250 g mascarponejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 min. Anna jäähtyä täysin.

Kaada kerma kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä koko ajan sekoittaen. Sekoita juusto joukkoon. Kaada seos kakkupohjan päälle ja nosta kakku noin 2 tunniksi jääkaappiin jäähtymään. Irrota kakku vuoasta vähän ennen tarjoilua ja siloittele kakun reunat veitsellä, jos tarpeen. Anna vielä hetken jähmettyä jääkaapissa. Koristele kaakaojauheella ja suklaakiehkuroilla.

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen ohje! Laitoin jo talteen, kun kaikenlaisia juhlia on tulossa ja etsiskelen uusia reseptejä. Vaikutti myös aikalailla simppeliltä, että minultakin saattaisi onnistua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aloitin leipomisen vasta lasten myötä, joten yritän aina etsiä niitä helppoja, mutta maistuvia reseptejä! Jostakin syystä olen erikoistunut suklaakakkuihin. Hih.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.