tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kiven sisällä - Hotel Katajanokka


Skatta. Nokka. Silmänkantamattomiin punaista tiiltä. Me olemme nyt kiven sisällä. Onhan avioliitto yhteinen tuomio. Tänne on hyvä tulla istumaan yhteistä parisuhdeaikaa. Osasin odottaa kokemusta, mutta yllätyin silti kuinka suuren vaikutuksen Hotel Katajanokka minuun teki. Se pääsi jotenkin ihon alle. Kuinka monenlaisia tarinoita muurit ovatkaan todistaneet. Sellien ikkunoista asukkaat ovat katsoneet yötaivaalle. Miettineet elämäänsä. Odottaneet tuomion päättymistä ja ehkä samalla pelänneet sitä. Toisille on kerta riittänyt ja toiset taas ovat eläneet lähes koko elämänsä näiden muurien sisäpuolella. Ja muurien ulkopuolella ovat muut Katajanokkalaiset eläneet tavallista elämäänsä. Toimittaneet arkipäiväisiä asioitaan ja juhlineet pyhiä. Helsingin lääninvankila Katajanokalla suljettiin vuonna 2002.



Kauneus piilee yksityiskohdissa. Kaikki hotellissa tuntuu tarkasti mietitylle. Museoviraston suojelema rakennus muuntui hotelliksi vuonna 2007. Harvoin hotellin käytävät, huoneet ja pihamaa tuntuvat kutsuvan seikkailuun. Hotel Katajanokka on todellinen helmi. Ihana rosoisuus ja skandinaavinen selkeä sisustustyyli yhdistyvät onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Myös hotellin piha-alue on erityisen viehättävä ja tarjoaa monenlaisia oleskelupaikkoja.


Hotelli sijaitsee vain pienen kävelymatkan päässä Kauppatorilta. Hotellista saa kätevästi vuokrattua pientä korvausta vastaan myös polkupyöriä! Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja saa vieraan tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Itselleni jäi erityisesti mieleen hiljaisuus ja rauhallisuus. Hotelli oli aivan täyteen varattuna, mutta silti saimme nukkua koko yön aivan rauhassa. Aamiainen oli runsas ja ehdoton ykkösjuttu oli pannukakut kermavaahdolla ja vaahterasiirapilla.



Täydellinen pako arjesta. Tänne on päästävä vielä uudestaan. Onneksi hääpäivä lähestyy.







Linnankellari on tunnelmallinen ja tilava. Hiiligrillissä syntyvät maistuvat herkut. Käytössä on tietysti lähi- ja luomuraaka-aineet. Kauniilla säällä on kiva istua myös terassilla suurten vaahteroiden katveessa.



Linnankellarin
Kesämenu

Linnankellarin Kalalautanen
Mustaherukkasilliä, Savumuikkuja, Kylmäsavulohta & Kokonaisia katkarapuja
Luomukananmunaa, Kauden Pikkeleitä, Tilbehöörejä & Åby Näkkileipää Sekä Varhaisperunaa


Asia on Pihvi
200g Ensiluokkaista Hiiligrillattua Lihaa
Savuchilivoita, Kellarin Perunoita & Caesarsalaattia


Manteli & Mustikka
Lämmintä Mantelikakkua
Mustikkaa, Sitruunaa & Valkosuklaata



Kuuluisia vankeja:

Risto Ryti
Väinö Tanner
Hella Wuolijoki
Hertta Kuusinen
Volvo-Markkanen





Vankila-aiheisia elokuvia:

Papillon (1973) 
Keskiyön Pikajuna (1978)
Pako Alcatrazista (1979) 
Bangkok Hilton (1989)
Rita Hayworth - Avain Pakoon (1994)
Vihreä Maili (1999)
 I Love You Phillips Morris (2009)

  
Yhteistyössä MiruMaru ja Hotel Katajanokka

2 kommenttia:

  1. Olen haaveillut päästä käymään tuolla hotellissa, koskaan ei muka löydy aikaa. Olen aina ihaillut kun menty hotellin ohi, mutta ehkä sitten joskus :33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen! Hotellin sivuilta löytyy ihana hemmottelupaketti pariskunnalle. Aamiaisen saa huoneeseen ja vaikka mitä kivaa!!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.