sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Syntymäpäivän suunnittelua


Ei sitä voi kieltää. Meidän vuoteen mahtuu kaksi ehdotonta kohokohtaa. Lasten syntymäpäivät. Syntymäpäivät ovat täynnä iloa ja yllätyksiä. Elämää parhaimmillaan. Paljon on puhuttu siitä, että meneekö syntymäpäivät nykyään jo aivan överiksi. Kilpavarustelu ei kuulu mielestäni syntymäpäiväjuhliin. Minä kannatan tervettä järkeä ja malttia. Mielikuvituksen käyttäminen sen sijaan on sallittua ja suotavaa. Lasten mielestä parhaat syntymäpäivät ei välttämättä ole ne, joihin on käytetty eniten rahaa. Lapset varmasti arvostavat eniten sitä, että saavat itse puuhata ja touhuta keskenään, sekä tietysti herkutella ilman rajoituksia.


Kuuluuko kaverisynttäreillä antaa lahja myös vieraille? Tavallaan ajatus on kaunis, mutta... Minä kuulun siihen sukupolveen, joka poistui kaverisynttäreiltä ilman omaa lahjapussia. Kilpailuja on mukava järjestää ja jakaa pieniä palkintoja vieraille. Esikoinen osaa jo ottaa kaiken irti syntymäpäivästään. Kuopus ymmärtää, että ympärillä on tavallista enemmän hyörinää. Meillä on ollut tapana antaa kulloisellekin sankarille omat paketit ja sisarus on saanut myös yhden pienen lahjan. Olemme ajatelleet, että pieni paketti lieventää mahdollista mielipahaa. Lasten kasvaessa isommiksi tästä tavasta luovutaan. Nyt ovat kuitenkin vielä hetken liian pieniä ymmärtämään sitä, miksi toinen saa paistatella päivän valokeilassa. Onneksi jokaisella on kerran vuodessa syntymäpäivä, jolloin häntä muistetaan aivan erityisellä tavalla. On ilo ja kunnia saada osallistua myös muiden syntymäpäiville ja muistaa päivänsankaria. Oma vuoro tulee kyllä.


Minä panostan syntymäpäiviin. Teen sen rakkaudesta ja sen vuoksi, että se on hauskaa puuhaa. Olen muutenkin melkoinen esteetikko, näpertelijä ja rakastan sisustamista. Syntymäpäivinä on isännältäkin virallisesti lupa vähän törsätä. Olen samalla myös melkoinen penninvenyttäjä ja suunnittelen tarkkaan leipomukset ja muut tarjottavat. Tykkään myös leipomisesta, joten meillä päivän herkut valmistetaan itse. Päivän koristeet ovat tärkeässä osassa. Olen vuosien saatossa tehnyt koristeita myös itse. Tänä vuonna päädyin hankkimaan juhliin koristeet Decora House nettikaupasta. Valikoima on valtavan ihastuttava ja jo pienelläkin panoksella saa paljon kivaa juhlapäivää varten. Markettien valikoima on melkoisen yksipuolinen ja juhlatarvikkeista saa pulittaa isot pennoset. Laadukkaat juhlakoristeet eivät ole kertakäyttöisiä, vaan oikein säilytettyinä niistä on iloa pitkään!!


Meillä on tänä vuonna jäätelösynttärit. Toivomme oikein helteistä ilmaa elokuun ensimmäiselle viikolle. Olisi ihanaa istua vieraiden kanssa myös ulkosalla ja lapset voisivat leikkiä leikkimökissä ja pihamaalla. Osa tarjoiluistakin voisi olla auringonvarjon alla. Ja pihaakin voisi koristella! Meillä on aina ollut vieraille myös jotakin pientä osallistavaa ohjelmaa. Tammikuussa jokainen sai valmistaa oman hattaran. Hattarakone on varmasti käytössä tulevissakin juhlissa, mutta varmasti me keksimme vielä jotakin muuta vieraiden päänmenoksi.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Decora House

4 kommenttia:

 1. Ihana teema!! 😊 Ja hattarakone? Mä ehdottomasti tarvin sellaisen 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matu! Hattarakone on kyllä oikeesti kiva hankinta. Me ollaan monesti viikonloppuna tehty hattaraa ihan vain huvikseen. Tulee heti päivästa asteen verran parempi!

   Poista
 2. Ihania ajatuksia synttäreistä! Miekään en kannata lahjapusseja vieraille, mutta esim. ongintaa jos oli ohjelmassa omilla synttäreillä niin sieltä tietty sai jonkun palkinnon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi minustakin onginta tai muut hassut kilpailut on tosi kivoja. Ja tosiaan jokainen saa jonkin pienen muistiaisen. Tai sitten kaikki voi tehdä synttäreillä, vaikka helminauhan muistoksi. Jotenkin olisi kiva kytkeä pikkuinen lahja johonkin hauskaan yhteiseen puuhaan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.