On tullut aika laittaa taas jakoon hyväksi havaittu herkku. Tätä jälkiruokaa on syöty meidän talossa nyt parina Jouluna. Valmistus on nopea ja helppo. Lopputulos suorastaan vastustamaton. Raikkaat hedelmät antavat mukavasti vastapainoa jouluaterian vahvoille makuvivahteille.
Mascarponemousse (noin 8 hengelle)
450 g mascarpone tuorejuustoa
4 keltuaista
100 g sokeria
1 dl vispikermaa
4 kiwiä
Purkillinen säilykepersikoita
Koristeluun marenkia
Laita mascarpone isoon kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää munankeltuaiset ja sokeri joukkoon ja sekoita hyvin. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita se valmiiseen seokseen. Kuori ja pilko hedelmät. Asettele mascarponemoussea ja hedelmiä tilavaan lasikulhoon kerroksittain. Anna moussen levähtää jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Halutessasi voit koristella herkun marengeilla.
Nam! Kuulostaapa hyvältä!
VastaaPoistaKyseessä ei ole mikään kevyt herkku, mutta sitä syö vaivatta pari annosta.
Poista